Sosirea unui nou membru al familiei este unul dintre cele mai speciale momente pentru orice familie. Nasterea unui copil este asteptata cu nerabdare si se fac multe pregatiri pentru a-l intampina.
O sarcina foarte speciala, in care viitorii parinti se implica la maximum. Obiectivul principal este de a crea un spatiu confortabil si placut pentru a oferi o primire calda celui mai tanar membru al familiei.
Mobilierul esential pentru camera bebelusului este un patut si o masa de schimbat, iar daca ai suficient spatiu, poti lua in considerare includerea unui dulap, deoarece este intotdeauna nevoie de spatiu pentru a depozita hainele, scutecele, cearsafurile, prosoapele, jucariile si alte lucruri de care un copil are nevoie in primii ani de viata.
Stim ca primul lucru pe care il organizezi, chiar si cu cateva luni inainte de venirea pe lume, este camera copilului tau.
Dar, uneori, alegerea culorilor, a mobilierului si a decoratiunilor poate fi coplesitoare pentru viitorii parinti si nu avem suficient spatiu in casa pentru a pune tot ce ne-am dori, asa ca iti aducem cateva sfaturi si mobilier pentru a economisi spatiu, dar pentru a-l face foarte primitor.
Mizeaza pe culori pastel
Opteaza pentru mobilier dar si pentru pereti pe nuante calde, pastelate, care dau senzatia de calm si liniste.
Poti alege alb, gri, bej sau chiar o nuanta pala de albastru, avand in vedere ca aceasta simbolizeaza seninatatea si echilibrul.
Daca doresti sa pui tapet sau stickere colorate, alege motive florale sau jucause, nicidecum geometrice. Atentie cum decorezi partea superioara a camerei, pentru ca este ceea ce vede cel mai des cel mic, atunci cand sta intins in patutul sau.
Ai grija la iluminarea camerei
Pentru camera unui bebelus este important sa apelezi la o lumina ambientala blanda, neutra.
Mai mult, conteaza ca aceasta sa provina din mai multe surse, pentru ca una singura, cea din tavan, il poate speria pe cel mic atunci cand pornesti comutatorul.
De asemenea, e important sa filtrezi lumina de afara cu draperii sau perdele in culori deschise, pastelate, luminoase.
Alege, cu atentie, mobilierul
Una din cele mai importante alegeri pentru camera celui mic este cea a mobilierului. Acest lucru conteaza nu doar pentru designul din interior ci si pentru siguranta celui mic, nu doar cand e bebelus ci si pentru mai tarziu.
Pentru un design unitar, poti opta pentru un set de mobilier complet, care sa cuprinda patul, masa de infasat, comoda, dulapul si chiar si salteaua ori accesoriile.
Un astfel de aranjament iti permite sa organizezi complet interiorul camerei si sa indeplinesti, cu un singur set, toate nevoile de odihna, relaxare si de joaca ale celui mic.
Daca optezi pentru mobilier modular, multifunctional, alege dulapuri sau piese care pot fi mutate odata ce ai renuntat la patutul de bebelus cu grilaj, de exemplu.
La randul sau, acesta trebuie sa fie unul clasic, inalt, cu zabrele, suficient de rezistent dar si sigur si confortabil, si sa aiba inaltime ajustabila si protectie impotriva inchiderii accidentale.
Alta piesa importanta in camera unui nou-nascut este masa de infasat. Aceasta trebuie sa fie la o inaltime confortabila pentru persoana care se ocupa de schimbarea scutecelor.
Si in acest caz poate fi vorba despre o piesa multifunctionala, pentru ca aceste mese au un design inovator, servind si drept cadita de baie sau comoda de haine.
Delimiteaza spatiile
Chiar daca este vorba despre camera unui nou-nascut, este important sa ai in vedere cum amplasezi piesele de mobilier pentru un design unitar si uniform, care sa nu deranjeze ochiul dar sa fie si functional.
Trebuie sa ai insa in vedere si aspectele practice din incapere, cum ar fi comoditatea si accesul facil la patut sau posibilitatea de a ajunge rapid de la masa de infasat la pat si viceversa.
Nu conteaza daca patul este in mijlocul camerei, ci e mai important ca el sa fie situat intre masa de schimbat scutece si fotoliul unde il adormi sau il alaptezi pe cel mic.
Chiar daca, la inceput, nu sunt luate in calcul activitati de lucru sau de joaca, ci mai mult de somn, e bine sa te gandesti deja cum poti delimita spatii distincte in incapere.
Astfel, va va fi usor, atat tie cat si celui mic, sa va obisnuiti cu fiecare tip de activitate, in zone distincte din camera.
Alege accesoriile cu atentie
Cateodata, faptul de a avea cateva lucruri la vedere poate fi o idee foarte buna. Unele jucarii sunt frumoase si vor adauga o nota finala la decorul camerei.
De asemenea, vor atrage atentia copilului atunci cand se uita in jur, asa ca nu te teme sa le gasesti un loc afara.
Va veni vremea cand copilul va incepe sa exploreze fiecare coltisor prin tarare, acest lucru va duce la multe cazaturi si lovituri, de aceea, una dintre cele mai importante piese de ales in cadrul decorului, sunt covoarele pentru copii cu care vom evita mai mult decat o simpla durere la fiecare cazatura.
Fara indoiala, speram ca aceste sfaturi practice pentru decorarea camerei bebelusului iti vor fi de mare folos si iti vor permite sa realizezi o camera de vis pentru acea fiinta speciala si minunata care va ocupa un loc in aceasta lume.
Planificarea din timp a tuturor activitatilor pentru ca viitorul bebelus sa aiba o camera confortabila, frumoasa si placuta, trebuie sa fie realizata de toti membrii familiei, care vor contribui cu dragoste si daruire.