Multi oameni dispun de un dormitor pentru oaspeti in locuinta lor.

De obicei, este o camera care nu este folosita des si, in multe case, este de obicei o camera intunecata si rece.

Pentru ca dormitorul tau de oaspeti sa nu fie unul dintre ele si, mai ales, pentru a te asigura ca oaspetii tai se simt bine tratati si au parte de o sedere confortabila atunci cand vin la tine acasa, trebuie sa stii cum sa decorezi dormitorul de oaspeti.

Toata lumea vrea sa faca o impresie buna atunci cand prietenii si familia raman pentru un timp la noi.

De aceea, in acest articol, iti vom prezenta cateva idei pentru a face din decorul dormitorului tau de oaspeti unul unic si foarte primitor.

Asigura-le un spatiu confortabil pentru a dormi

Daca tii la confortul lor, pe intreaga durata a cazarii parintilor, socrilor sau prietenilor dragi in casa ta, asigura-le cele mai bune conditii de dormit.

Asta inseamna ca cea mai buna camera din locuinta trebuie sa le revina lor, cat timp oaspetii sunt in vizita.

In cazul in care salteaua de pe patul din dormitor are probleme, sau canapeaua extensibila este veche si nu la fel de confortabila ca in urma cu un deceniu, poate ca iminenta acestei primiri reprezinta un motiv numai bun pentru o serie de cumparaturi inspirate.

Elimina din decor elementele inutile

Dupa instalarea musafirilor, acelasi spatiu trebuie sa ofere confort si utilitate unui numar mai mare de rezidenti.

Prezenta unor elemente de mobilier, sau a unor produse voluminoase (asa cum poate fi o bicicleta medicinala) poate fi inoportuna, in tot acest interval de timp.

Asadar, asigura-te ca in perimetrul locuintei raman doar elemente importante.

Atunci cand vei face curatenie, inainte de venirea oaspetilor, fa o lista cu lucrurile ce ar putea sa lipseasca pentru o perioada din casa.

Le poti muta in boxa, in podul casei, sau intr-o anexa pe care familia o utilizeaza de obicei pentru depozitarea anumitor obiecte.

Inlocuieste unele produse din baie cu altele noi

Baia este un spatiu pe care il asociem cu usurinta ideii de “igiena intima”. De aceea, curatenia din acest loc trebuie sa reprezinte o prioritate pentru tine, atunci cand incepi sa igienizezi, inainte de venirea musafirilor.

In afara de curatarea placilor ceramice si a elementelor sanitare de la chiuveta, cada sau dus, este important sa acorzi o grija deosebita modului in care se prezinta unele elemente din acest perimetru: perdeaua de baie, covorasul de langa cada, colacul de WC etc.

Daca sunt vechi sau degradate, ori daca prezinta anumite semne de uzura ce pot fi confundate usor cu pelicule de murdarie, iti recomandam sa le inlocuiesti cu altele noi.

Pastreaza un decor simplu

In ceea ce priveste decorarea, aceasta nu trebuie sa fie foarte elaborata.

Cel mai important lucru este sa ofere un sentiment de liniste si sa fie practica.

Poti incepe prin a include o planta sau o floare pentru a ura bun venit oaspetelui si a adauga putina culoare.

Si opteaza pentru tonuri de albastru si alb in decor pentru a crea o atmosfera relaxata.

O alta idee buna este de a pune un covor modern si o noptiera din lemn cu cateva carti si o lampa.

De asemenea, un mic dulap cu prosoape si paturi, unde oaspetii isi pot pastra toate lucrurile. In acest fel, camera va avea o nota familiara si calda.

Miros si iluminare buna

Pentru a face o impresie buna oaspetilor trebuie sa te gandesti la mireasma. Daca incaperea este ordonata, curata si are un miros placut, va castiga puncte in fata vizitatorilor si acestia vor pleca cu o impresie mai buna.

Cu cateva lumanari sau betisoare parfumate poti crea un miros suav, iar familia si prietenii nu vor mai dori sa plece.

Desigur, ar trebui sa se acorde timp si pentru iluminarea camerei. Cel mai bine este sa aiba lumina naturala buna, datorita unei ferestre cu perdele elegante.

De asemenea, poti alege o oglinda care sa dea camerei un sentiment de spatialitate si tablouri cu mesaje pozitive.

Aceste obiecte, impreuna cu o lustra eleganta cu lumina de intensitate scazuta, vor face camera mai confortabila, o vor face sa para mai mare si, in acelasi timp, va avea mai multa lumina.

Nu te gandi de doua ori. Daca doresti sa fii cea mai buna gazda, tine cont de toate aceste idei.

Cu ajutorul lor vei face din camera de oaspeti un spatiu special, cu multa personalitate, unde vizitatorii se vor simti foarte bine si vor avea parte de tot confortul.

3 thoughts on “Sfaturi pentru decorarea camerei de oaspeti

  1. As vrea sa vad mai multe articole de acest gen pe waza.ro, care sa trateze subiecte importante si sa ofere cititorilor o perspectiva ampla asupra problemelor discutate.

  2. Mi-a placut modul in care autorul a argumentat fiecare punct de vedere prezentat in articol. In plus, am apreciat sursele folosite pentru a sustine informatiile prezentate.

  3. Articolul de pe waza.ro este foarte interesant si ofera o perspectiva noua asupra subiectului discutat. Autorul a reusit sa abordeze diverse aspecte ale problemei si sa ofere solutii viabile.

Comments are closed.