Unul dintre cele mai importante aspecte care trebuie luate in considerare in designul si decorarea interioarelor este iluminatul.

Intentia urmarita si efectul obtinut pot varia substantial din cauza utilizarii incorecte a luminii. Prin urmare, decorarea si iluminatul merg mana in mana; nu este posibil sa obtinem un rezultat bun daca le separam.

Iluminatul va juca intotdeauna un rol decisiv in armonia unui loc. Prezenta sa in case si spatii determina o stare de spirit.

Locurile intunecate tind, prin natura lor, sa fie depresive si lipsite de emotii. Prin urmare, daca stii cum sa faci o buna utilizare a iluminarii in camere, cu atat mai buna va fi atitudinea ta fata de propria viata.

Pentru living

Intr-o camera de zi, combinatia de decor si iluminat devine mai complexa, deoarece exista diferite puncte de interes.

Iluminatul general cu lumina difuza indreptata spre pereti ofera o imagine de ansamblu a incaperii. Lampile de masa creeaza o atmosfera invaluitoare in zona de conversatie, in timp ce lampile de podea sunt ideale pentru colturile de lectura.

Atunci cand te uiti la televizor, corpurile de iluminat ar trebui sa fie plasate in spatele ecranului pentru a evita reflexiile si deteriorarea vederii.

Pentru dormitor

Dormitorul este cea mai frecventata incapere din casa, fiind dedicata relaxarii si odihnei.

In alegerea corpurilor de iluminat pentru dormitor, nu este atat de importanta intensitatea luminii, ci modul in care este distribuita in camera.

Poti alege din sute de plafoniere wow sau o lustra, care sa-ti asigure o lumina distribuita uniform, dar discreta.

Tot in dormitor, poti plasa si veioze pe fiecare noptiera sau un lampadar langa pat, care sa-ti asigure lumina necesara cand citesti, fara sa-ti incomodezi partenerul.

Pentru bucatarie

In bucatarie petreci timp pretios cu familia, servind sau gatind cele mai delicioase feluri de mancare. De aceea, aici ai nevoie de o vizibilitate buna si de lumina potrivita, pentru zonele de interes.

Plafoniera este ideala pentru tavan, in timp ce blatul de lucru poate fi pus in evidenta cu ajutorul unui neon sau a spoturilor montate in dulapurile suspendate.

Daca ai o masa in centrul bucatariei si inaltimea camerei iti permite, alege un corp suspendat, cu picior reglabil. Acesta se va fixa deasupra mesei, oferindu-ti o iluminare locala si un aer intim si relaxant pentru serile in familie.

Pentru baie

Iluminatul cu LED-uri este o solutie optima pentru iluminatul general al baii, datorita luminozitatii si intensitatii luminii pe care o ofera.

Aplicele de pe ambele parti ale oglinzii iti permit sa te barbieresti sau sa te machiezi cu o vizibilitate mai buna.

Pentru aceste lampi, trebuie alese materiale opace sau translucide, cum ar fi sticla gravata cu acid, pentru a evita stralucirea fara a diminua luminozitatea.

Pentru holuri

Holul de intrare, cartea de vizita a unei case, trebuie sa faca o impresie buna. Poti folosi o lampa de podea orientata spre tavan ca lumina generala si o lampa de masa pentru a crea o atmosfera calda si confortabila.

Aplicele de perete sunt recomandate pentru hol; daca sunt foarte lungi, acestea pot fi insotite de lampi mici sau de lumini focale orientate spre centre de interes.

In cele din urma, o buna gestionare a luminii in interiorul casei ar putea duce la economii considerabile la facturile de electricitate.

Fiecare camera din casa are nevoie de un tip diferit de iluminat in functie de utilizarea sa, de aceea, tine cont de recomandarile noastre si vei obtine un rezultat spectaculos.

{{clean2}}
{{clean3}}
Publicare advertoriale SEO contact@xseo.ro

2 thoughts on “Sfaturi pentru iluminarea corecta a locuintei

  1. Ma impresioneaza profunzimea cercetarii si expertiza autorului in acest domeniu. Faptul ca sunt prezentate atat date concrete, cat si perspective viitoare relevante confera credibilitate articolului. Recomand cu caldura acest articol tuturor celor interesati de subiectul abordat.

  2. Articolul este foarte interesant si informativ, oferind o analiza detaliata a situatiei actuale din domeniul respectiv. Autorul abordeaza subiectul intr-un mod clar si concis, facandu-l usor de inteles pentru cititori. De asemenea, prezentarea grafica a datelor si informatiilor completeaza perfect textul, facilitand intelegerea acestora.

Comments are closed.