Va doriti sa va imbunatati metabolismul si sistemul imunitar? Atunci ar trebui sa evitati anumite alimente care va introduc bacterii daunatoare in intestine.
Mai jos vom expune cateva mancaruri si ingrediente, respectiv modul in care acestea ar putea sa va distruga prima linie de aparare impotriva infectiilor.

6 alimente catastrofale pentru sanatatea intestinelor

1. Indulcitorii artificiali

Indulcitorii artificiali ar putea schimba procesul prin care corpul proceseaza zaharurile, conducand la un nivel ridicat de zahar in sange, un posibil precursor al diabetului. Datorita faptului ca nu contin nicio calorie, acesti indulcitori nu sunt digerati dar totusi, isi fac drum catre tractul gastrointestinal.

Studiile sugereaza ca indulcitorii artificiali au o contributie serioasa in ceea ce priveste ingrasarea. Mai mult, pot favoriza dezvoltarea unor bacterii ce permit caloriilor un efect mult mai direct asupra corpului; calorii care se vor depune pe coapse, abdomen si solduri.

2. Margarina

Stiati ca aceasta alternativa a untului este doar la o molecula distanta de plastic? Facuta in laborator si extrem de procesata, margarina contine grasimi trans despre care s-a descoperit ca pot cauza diferite boli cardiace.

Pentru a feri margarina de transformarea in uleiuri lichide, producatorii o super-pasteurizeaza, o incalzesc, o expun diferitelor gaze si o treateaza cu un catalizator metalic printr-un proces numit hidrogenare. In schimbul acesteia, aveti posibilitatea de a alege un unt natural si sa evitati acel produs chimic ce va omoara bacteriile sanatoase din intestine.

3. Alimentele procesate

Mancarurile procesate si rafinate sunt principalii vinovati pentru un sistem intestinal avariat. Ele includ biscuiti, fursecuri, mezeluri impachetate la rece, chips-uri si mancarea destinata incalzirii la cuptorul cu microunde.

Aceste alimente sunt incarcate cu conservanti, zahar, coloranti si aditivi iar multimea de calorii incluse nu au niciun fel de continut nutritiv, ci mai degraba chimic. Acestea pot duce la un microbiom dezechilibrat si o cascada de probleme de sanatate, incepand cu inflamatii si rezistenta la insulina.

Acestea reprezinta un important factor pentru oboseala resimtita si luarea in greutate iar tot complexul de procese prin care sunt facute respectivele alimente pot pune baze pentru instalarea diabetului, obezitatii si bolilor cardiovasculare.

4. Gluten

Postarea cuvantului grau pe pachete sau pe cutii ne face sa credem ca acel produs este sanatos. Acest lucru se intampla cel mai adesea in cazul painilor bogate in amidon si a cerealelor indulcite, toate fiind pline de gluten.

Cercetatorii estimeaza ca 40% din populatie are un oarecare nivel de intoleranta la gluten. Cititi cu atentie etichetele si faceti tot posibilul sa evitati produsele deghizate ca fiind sanatoase prin intermediul unor termeni precum grau integral sau cereale integrale.

Evitati produsele ce contin grau pentru ca au foarte mult zahar in adaos. Majoritatea acestora au fost tratate cu pesticide si ale chimicale inainte de a fi recoltate. Sanatatea voastra intestinala poate fi pusa in pericol atunci cand stomacul nu are abilitatea de a procesa corespunzator glutenul, ducand la inflamarea tractului gastrointestinal.

5. Organisme modificate genetic sau GMO

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, GMO sunt organismele din care materialul genetic (ADN) a fost schimbat in asa fel incat nu mai actioneaza in mod natural. Corpurile noastre nu sunt construite pentru a digera aceste GMO iar prezenta lor in tractul digestiv poate distruge compozitia delicata de bacterii, ducand la supradezvoltarea unor fungi si bacterii daunatoare.

GMO sunt intalnite in multe dintre lactatele non-organice, alimentele procesate, carnuri rosii, produse avicole si majoritatea alimentelor pe baza de soia si porumb.

6. Zahar

Stiati ca zaharul alimenteaza bacteriile toxice din intestine, fiind cauza pentru compozitia dezechilibrata a bacteriilor? Acest dezechilibru poate conduce la permeabilitatea crescuta a intestinelor, inflamatie si boli asociate acestora. Printre ele se numara boala inflamatorie a intestinului, boli autoimune, astm si alergii.

Totodata, consumat in cantitati excesive, zaharul poate duce la rezistenta la insulina, care contribuie la aparitia unor boli cardiace, diabet zaharat de tip 2 si obezitate.

4 thoughts on “6 alimente care distrug sanatatea intestinala

  1. Articolul subliniaza necesitatea cooperarii internationale pentru protejarea faunei salbatice si combaterea braconajului si comertului ilegal cu animale. Este esential ca guvernele, ONG-urile si societatea civila sa colaboreze pentru a stopa acest fenomen distrugator.

  2. Gradinile zoologice au un rol crucial in conservarea speciilor amenintate, oferindu-le un mediu sigur si sprijinind programele de reproducere in captivitate. Este impresionant sa vedem cum aceste institutii lucreaza impreuna pentru a salva animalele pe cale de disparitie.

  3. Ma bucur sa vad ca exista organizatii precum WAZA care se implica activ in conservarea biodiversitatii si in educarea oamenilor despre importanta protejarii mediului inconjurator si a vietii salbatice. Sper ca aceste initiative vor continua sa inspire si sa motiveze pe cat mai multi oameni.

  4. Articolul dezbatre cu privire la importanta conservarii speciilor de animale in pericol de extinctie si rolul pe care il au gradinile zoologice in acest sens. Este impresionant sa aflam cat de multe specii sunt amenintate si cum eforturile noastre pot face diferenta pentru supravietuirea lor.

Comments are closed.