Intodeauna fotoliile au fost asociate cu un confort sporit, astfel ca locul in care acesta este amplasat este si locul din cauza caruia membrii familiei pot deveni rivali.

Dupa o zi stresanta si agitata, fotoliul potrivit ne poate reda starea de bine si de confort.

Totodata prin diferitele culori, texturi si forme pe care le poate avea va armoniza incaperea, transformand-o in camera ta preferata.

Ca de fiecare data cand alegem o piesa de mobilier si in cazul fotoliilor trebuie sa avem in vedere toate caracteristicile pe care ne dorim sa le aiba.

Mai jos regasesti o clasificare a acestora pentru a iti face decizia mai usoara:

Utilitatea

Daca te-ai gandit doar la a sta pe fotoliu, ei bine, poti sta si pe un simplu scaun. De aceea un fotoliu este util si prin confortul pe care il ofera.

Exista fotolii cu brate din lemn tip Bergère, care te pot face sa te simti ca intr-un vechi salon de la curtea regala frantuzeasca, sau fotolii cu recliner, create special pentru relaxare.

Daca iti place sa te cuibaresti intr-un fotoliu cu o carte in brate, atunci poate ai nevoie de unul cu forme prietenoase si texturi placute la atingere.

Poti opta pentru fotolii balansoar daca ai un copil mic (o sa-l poti legana fara efort) sau pentru unele cu umplutura de polistiren pentru mai multa libertate de miscare.

Spatiul disponibil

O sa spui ca fotoliul are oricum niste dimensiuni reduse si nici nu se pune problema sa nu incapa in orice incapere.

Doar ca nu este suficient sa incapa, ci trebuie sa poata fi plasat in asa fel incat sa nu fii stanjenit de nimic atunci cand te asezi in el (si, bineinteles, sa nu strice echilibrul proportiilor din camera).

Daca n-ai loc pentru fotoliu decat langa televizor, atunci va trebui sa renunti la emisiunea preferata. Daca ti-ai luat unul cu taburet otoman dar nu ai suficient loc sa-l asezi in fata fotoliului, atunci ai facut o investitie inutila.

La fel si in cazul in care nu vei putea inclina la maxim fotoliul cu recliner, sau in cazul in care balansoarul trebuie sa ramana imobil pentru ca altfel spatarul va lovi perete.

De asemenea, trebuie sa masori deschiderea usii, ca sa te asiguri ca fotoliul se va potrivi prin ea.

Tapiteria

Ai un coleg de apartament cu blana si gheare? Atunci mai bine eviti tapiteriile pretentioase din catifea, care se vor imbacsi repede, si pe cele din piele, care sunt greu de reparat dupa ce au parte de cateva zgarieturi.

Copiii au intrat in faza artistica, in care coloreaza orice lucru pe care-l pot atinge? Poate ar fi mai bine sa alegi fotolii cu huse detasabile, care iti vor oferi de altfel un avantaj deosebit.

Nu doar ca vei avea posibilitatea sa le speli atunci cand se murdaresc prea tare, ci chiar le vei putea schimba cu altele atunci cand, sa zicem, reamenajezi livingul. Sau cand te plictisesti pur si simplu de cele vechi, desigur.

Structura de rezistenta

Pentru utilizari zilnice, trebuie sa alegi fotolii cu o structura de rezistenta din lemn de esenta tare (pinul sau cedrul se pot deforma in timp, pe cand fagul este foarte rezistent la presiune) sau metal.

Evita PAL-ul si plasticul, chiar daca ti se par mai blande cu bugetul tau, si ai grija ca elementele componente sa nu fie lipite cu adeziv, ci prinse cu suruburi metalice.

Stilul

Fotoliul potrivit trebuie sa completeze placut stilul casei tale. Prin urmare un fotoliu basic cu aceeasi culoare precum cea a canapelei va da un aer monoton si obositor camerei.

Alege sa-l pui in evidenta printr-o culoare complementara cea a canapelei. Daca obiectele de mobilier sunt in tonuri neutre lasa-ti imaginatia sa se joace si ofera o pata de culoare incaperii.

De exemplu, alaturi de o canapea maro aseaza niste fotolii albastre, sau da un aer modern camerei prin combinarea mai multor culori, o canapea crem, un fotoliu portocaliu si unul albastru.

Asadar, daca iti doresti achizitionarea unui fotoliu, exista optiuni pentru toate gusturile. Marimea, design-ul, culoarea, materialul unui fotoliu poate varia atat de mult, incat va fi destul de greu sa il alegi pe cel “perfect”.

Cel mai important insa in cautarea fotoliului este sa iei in calcul nevoile tale. Fotoliul potrivit nu trebuie sa fie unul foarte scump sau care sa faca parte din setul de mobilier pentru living.

{{clean2}}
{{clean3}}

4 thoughts on “Sfaturi pentru alegerea fotoliului potrivit

  1. Apreciez faptul ca articolul abordeaza subiecte precum etica muncii si conditiile de munca din fabricile de imbracaminte. Este crucial sa fim constienti de aceste aspecte.

  2. Imi place cum se vorbeste despre diversitate si inclusivitate in industria modei. Ar trebui sa fie o norma, nu o exceptie.

  3. Ma bucur ca se pune accentul si pe sustenabilitate in moda. Este important sa ne gandim la impactul pe care il avem asupra mediului inconjurator.

  4. Interesant articolul despre ultimele tendinte in moda. Este impresionant cum designerii reusesc sa aduca mereu ceva nou si inedit pe podium.

Comments are closed.