7-obiecte-esentiale-intr-un-hol-primitor-si-armonios.jpg

Rareori acordam prea multa atentie aspectului general al holului, cu toate ca aceasta este prima incapere cu care luam contact cand intram in orice casa si care contribuie fara indoiala la prima impresie despre o locuinta.


Pentru multi dintre noi holul reprezinta doar un spatiu de depozitare sau de trecere si nu devine o prioritate cand vine vorba de amenajare.

Un hol perfect trebuie sa fie si util, dar sa arate si bine. Insa cum combinam si utilul si placutul fara sa ne ingreunam prea mult sarcina amenajarii.

Mai jos vei regasi cateva sfaturi care te vor ajuta sa rezolvi aceasta dilema.

Decorul holului

Holul este spatiul care stabileste stilul caminului. Pentru o atmosfera unitara pardoseala ar trebui sa fie aceeasi cu cea din camerele catre care se deschide.

Mobilierul trebuie sa fie proportional cu suprafata holului, iar piesele dedicate depozitarii sa indeplineasca, pe cat posibil, si un rol decorativ. Incearca sa folosesti cat mai mult spatiul pe verticala, dar ai grija sa nu incomodezi culoarul de trafic in cazul holurilor lungi si inguste.

Covorul de la intrare

Orice hol primitor trebuie sa includa un covor care sa protejeze pardoseala si sa impiedice raspandirea murdariei din exterior in restul casei. Pentru ca un covor de hol trebuie sa fie cat mai usor de curatat, alege unul cu fir scurt, dintr-un material care se intretine fara prea mare greutate.

Tine cont si de forma incaperii cand alegi covorul: intr-un spatiu lung si ingust se potriveste un covor dreptunghiular, iar intr-o camera patrata poti opta atat pentru un covor cu forma similara, cat si pentru unul rotund.

Cuierul pentru haine

Cuierul este un element esential in orice hol, indiferent de marime. Exista o multime de modele de cuiere, insa regula de baza este urmatoarea: daca ai la dispozitie o suprafata generoasa, poti alege unul cu dulap integrat, altfel, trebuie sa te orientezi catre niste cuiere rezistente, cat mai simple, cu multe carlige.

Rafturile pentru incaltaminte

Intr-un spatiu mic asa cum este holul, incaltamintea neorganizata eficient si lasata la vedere aglomereaza spatiul si il face inestetic. Foloseste pantofare clasice sau rafturi deschise pentru a ordona incaltamintea.

O alta optiune este sa economisesti spatiu alegand un pantofar din fier cromat, cu suporturi verticale, care se fixeaza pe usa sau pe perete.

Dulapul pentru accesorii

In spatiul in care iti organizezi incaltamintea si hainele de care ai nevoie cand iesi din casa ar trebui sa existe si obiectele necesare intretinerii acestora.

Fie ca vorbim de crema pentru ghete, de spray-ul antiumezeala, de incaltator, de peria pentru pantofi sau de rola adeziva cu care iti cureti pardesiul, toate aceste accesorii sunt de nelipsit si ar trebui depozitate intr-un loc special dedicat.

Corpurile de iluminat

Iluminarea pe hol este la fel de importanta ca in orice alta camera. In aceasta incapere ar trebui sa folosesti corpuri de iluminat care sa corespunda tematicii decorului intregii case, iar intensitatea luminii sa fie medie spre intensa.

In general, holurile nu au parte de lumina naturala, asa ca este important ca lumina sa fie calda, placuta si abundenta. Nu te baza doar pe sursa de iluminat principala, din tavan, ci asigura-te ca toate zonele functionale sunt bine luminate de spoturi sau aplice de perete.

Oglinda din hol

Chiar daca amenajarea holului presupune deseori diverse restrictii legate de dimensiunea spatiului, in final, aceasta camera trebuie sa ofere oaspetilor si membrilor familiei o zona functionala, care sa acopere nevoile de depozitare, si sa fie totodata atractiva si primitoare.

Prin urmare una sau mai multe oglinzi ar fi perfecte pentru amenajarea holului. Pe langa faptul ca te ajuta sa iti verifici inainte de plecare tinuta, amplifica vizual spatiul si reflecta lumina.

Oglinzile mari sunt excelente pentru holuri, dar poti alege si seturi de oglinzi decorative mici, pentru a adauga o nota de originalitate incaperii.

In concluzie, daca iti doresti sa iti uimesti musafirii inca de la inceput tine cont de sfaturile de mai sus si amenajeaza cu stil holul casei tale.

{{clean2}}
{{clean3}}

3 thoughts on “7 obiecte esentiale intr-un hol primitor si armonios

  1. Propunerile prezentate in acest articol sunt foarte utile si ar trebui luate in considerare de catre toti cei preocupati de protectia mediului. Reducerea emisiilor de carbon, promovarea energiei regenerabile si adoptarea unui stil de viata sustenabil sunt cheia pentru un viitor mai bun pentru planeta noastra.

  2. Sunt de acord cu autorul articolului in ceea ce priveste necesitatea unei schimbari de mentalitate in ceea ce priveste consumul de energie si resurse naturale. Este esential sa ne implicam activ in protejarea mediului inconjurator si sa adoptam practici eco-friendly pentru a limita daunele provocate de activitatile umane.

  3. Articolul este foarte interesant si ofera o perspectiva noua asupra impactului pe care il are tehnologia asupra mediului inconjurator. Este important sa constientizam efectele negative ale utilizarii excesive a gadgeturilor electronice si sa incercam sa gasim solutii sustenabile pentru a reduce poluarea.

Comments are closed.