Ce-se-intampla-in-corp-dupa-24-de-ore-de-la-consumul-usturoiului-copt.jpg

Consumul de usturoi va poate conferi multe beneficii pentru sanatate. Aceasta leguma extrem de bogata in nutrienti este cunoscuta pentru abilitatea sa de tratare si prevenire a mai multor boli.Usturoiul vine sub forma de bulb, fiecare continand pana la 10 – 20 de catei. Puteti consuma pana la 6 astfel de catei de usturoi pentru a va vindeca corpul in doar 24 de ore. Dar majoritatea remediilor folosesc doze mici, precum jumatate dintr-un catel.

Compusul activ din usturoi este cunoscut sub numele de Alicina, un compus organosulfuric. Alicina este ingredientul principal, responsabil pentru spectrul larg de activitati antibacteriene din usturoi. Studiile au mai aratat si ca Alicina este cea responsabila pentru coagularea sangelui, scaderea numarului de lipide, are proprietati anticancerigene, antihipertensive, antimicrobiene si antioxidante.

Este minunat ce se intampla in corp dupa 24 de ore de la consumul usturoiului copt. Aceasta leguma este folosita de secole pentru tratarea anumitor boli. Studiile si medicina moderna au descoperit multe proprietati benefice si utilizari pentru usturoi, unele pe care stramosii nostri nu le cunosteau.

Ce se intampla in corp dupa ce ati mancat 6 catei de usturoi copt?

Cea mai buna parte din beneficiile puternice de vindecare ale usturoiului este ca acestea incep sa se manifeste dupa 24 de ore.

Prima ora
Compusul Alicina intra in corp prin tractul digestiv si traverseaza corpul. Acest lucru se desfasoara in prima ora de la consumul usturoiului.

2-4 ore
In 2-4 ore, compusul prezent in usturoi incepe sa distruga celulele canceroase.

Conform Institutului National de Cercetare a Cancerului, „Efectul de protectie (impotriva cancerului) oferit de catre usturoi se manifesta datorita proprietatilor sale antibacteriene sau datorita abilitatii sale de a cataliza activarea substantelor cauzatoare de cancer, blocand formarea acestor substante, reducand proliferatia celulelor, grabind procesul de reparare al ADN-ului si inducand distrugerea celulara.”

4-6 ore
Dupa 4-6 ore de la ingerarea usturoiului, metabolismul incepe sa recunoasca proprietatile benefice si ajuta la eliminarea excesului de grasimi si fluide. Usturoiul face acest lucru pentru ca ofera o revigorare limfocitelor T.

Consumul de usturoi ajuta la inmultirea numarului de celule-T din sange, care lupta impotriva virusilor. Cercetatorii in nutritie de la Universitatea din Florida au raportat in jurnalul de Nutritie Clinica din 2012 ca administrarea extractului de usturoi matur reducea severitatea simptomelor de raceala si gripa.

Simptomele treceau mult mai usor in cazul celor care administrau respectivul extract, comparativ cu cei care optasera sa nu ia tratamentul. S-a speculat ca extractul de usturoi actiona prin imbunatatirea functiilor celulare de imunitate in cazul celor care au participat la studiu.

6-10 ore
Dupa 6-10 ore de la ingestie, usturoiul incepea sa prezinte efecte la nivel celular. Un studiu efectuat la Universitatea Medicala din Carolina de Sud a descoperit avantajele consumului regulat de usturoi. S-a aflat ca anumite componente organosulfurice din usturoi omoara celulele canceroase fara a ataca celulele sanatoase.

10-24 ore
In decursul a 10-24 de ore de la ingerare, corpul incepe sa simta multimea de beneficii dobandite in urma consumului de usturoi. Acum, corpul prezinta un nivel mai scazut de colesterol daunator, are sistemul imunitar intarit, i s-au imbunatatit performantele atletice si i s-a intarit sistemul osos.

Cum sa prepara usturoiul copt?

Iata ce trebuie sa faceti:

Instructiuni:
1. Preincalziti cuptorul la 200˚C.
2. Decojiti tesutul subtire al cojii exterioare de pe bulb. Asigurati-va ca pastrati pielea de pe fiecare catel de usturoi.
3. Taiati de la ¼ pana la ½ din capetele superioare ale cateilor de usturoi.
4. Puneti capetele intr-o tava pentru briose, cu partea taiata in sus.
5. Stropiti cu ulei de masline si ungeti cateii de usturoi.
6. Acoperiti bulbul cu folie de aluminiu.
7. Coaceti-l pentru 30-35 de minute pana cand se inmoaie.
8. Lasati usturoiul sa se raceasca si scoateti pieile de pe fiecare catel.

Atunci cand administrati acest remediu, tineti minte sa consumati destule lichide si mancare sub forma de proteine usor de digerat dar si legume proaspete. Nu consumati zaharuri rafinate sau alimente procesate.

In timpul administrarii acestui remediu, se recomanda sa stati acasa, odihniti-va bine si lasati-va corpul sa elimine mirosul de usturoi pentru cel putin 24 de ore.

Nota: Puteti incerca acest tratament cel putin o data pe luna.

Cum putem depozita usturoiul copt?
Inghetati usturoiul copt intr-o tavita pentru cuburile de gheata sau bagati-l la frigider dupa ce l-ati invelit in ulei si l-ati plasat intr-un container cu capac, putand fi pastrat timp de o saptamana.

3 thoughts on “Ce se intampla in corp dupa 24 de ore de la consumul usturoiului copt?

  1. Este impresionant sa vad cum tot mai multe persoane se implica in actiuni de reciclare si sustenabilitate. Acest articol ofera exemple concrete despre cum putem contribui la protejarea mediului prin gesturi simple, precum colectarea selectiva a deseurilor sau reducerea consumului de plastic.

  2. Reciclarea este un subiect extrem de important in societatea noastra, iar acest articol aduce informatii valoroase despre situatia actuala din tara noastra. Trebuie sa fim responsabili si sa ne implicam activ in procesul de reciclare pentru a proteja mediul inconjurator si a conserva resursele naturale.

  3. Articolul este foarte interesant si m-a ajutat sa inteleg mai bine cum functioneaza reciclarea in Romania. Este important sa constientizam impactul pe care il avem asupra mediului si sa luam masuri pentru a reduce poluarea. Sper ca tot mai multi oameni sa devina implicati in aceasta activitate.

Comments are closed.