7 lucruri pe care oamenii nu realizeaza ca le faceti datorita depresiei

1. Nu va simtiti motivati sa duceti lucrurile la capatConceptia gresita despre depresie este ca intotdeauna va implica foarte multe reprize de plans si golirea pachetelor de servetele nazale. Depresia se manifesta prin absenta emotiilor. Este o senzatie teribila si muta, precum ati fi pusi in fata reflectoarelor iar voi trebuie sa mimati starea de fericire.

Acea desertaciune din voi va va impiedica sa duceti lucrurile la bun sfarsit. Creierul spune, Ce rost are?.

2. Nu raspundeti la mesaje in mod regulat
Fugiti de relatii si nu numai de cele de factura romantica. Pur si simplu va izolati. Nu stiti cum sa explicati ce se intampla fara a rani pe cineva din jur. (Nu e vina ta, serios, e vina mea, sunt deprimat)

3. Dormiti foarte mult
Si nu dormiti atunci cand trebuie. Persoanele suferinde de depresie au tendinta de a se chinui de insomnii. Sunteti mereu extenuati si atipiti in mod frecvent. Uneori din cauza oboselii. Alteori, pentru ca somnul pare singurul lucru pe care il puteti face.

4. Refuzati oportunitati pe care chiar vi le doriti
Anulati planuri de factura sociala. Nu urmariti oportunitatile pentru locurile de munca distractive. Va ascundeti, chiar si atunci cand v-ati dori sa nu faceti asta. O parte din voi simte ca nu merita. Iar cealalta parte din voi simte ca veti strica totul oricum, asa ca mai bine spuneti nu.

5. Gasiti o metoda de va automedica
Uite cum sta treaba, automedicatia nu se refera mereu la consumul de alcool sau droguri. Alergarea pentru cateva ore pe banda de alergat este o forma de automedicatie. Urmarirea unui serial pe Netflix poate fi o scapare. Daca este ceva pe care va bazati, ceva pe care il folositi PREA MULT, atunci este un viciu.

Stiti ca nu este cea mai satatoasa metoda de a va gestiona boala, dar uneori, aveti nevoie de un astfel de lucru care sa va ajute sa treceti ziua cu bine.

6. Pareti apatici
Nu sunteti asa pentru ca nu va pasa de prietenii vostri. Nu sunteti asa pentru ca nu va intereseaza ce se intampla in jur. Va pasa, intr-o oarecare masura. Dar depresia face ca totul sa para mai dificil. Totul este gol. Chiar si atunci cand v-ati dori sa nu fie.

7. Va comportati ca si cum totul ar fi bine
Pentru ca s-ar putea sa nu fiti pregatiti ca toata lumea sa va intrebe cum mai sunteti. Nu toata lumea stie cum sa raspunda in fata depresiei. Unii se sperie. Unii se comporta ca si cum ar fi o boala contagioasa.

Poate ca doar incercati sa supravietuiti si nu vreti sa creati din asta un spectacol public.

Subiecte interesante

Aricole similare