Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/r88428eman/public_html/waza.ro/wp-content/themes/chromenews/functions.php on line 451

Dupa cum bine stim mediul inconjurator a avut foarte mult de suferit in utima perioada si trebuie sa avem tot mai mare grija la obiectele pe care le folosim si ulterior ajung la gunoi intruct pot dauna.


Ei bine, cand vine vorba de becuri daca credeai ca cel economice sunt prietenoase cu mediul, afla ca nu este deloc asa. Aceste contin mercur si trebuie aruncate doar in punctele speciale de colectare.

Nici becurile cu halogen nu mai sunt la moda intrucat incalzirea globala nu arata deloc bine.

Astfel ca nu ne ramane decat sa folosim LED-urle. Acestea sunt cea mai buna solutie pentru iluminatul interior si au cea mai mare eficienta energetica.

In cazul in care inca nu te-am convins sa achizitionezi becuri LED pentru casa ta mai jos iti vom prezenta cinci avantaje ale acestora.

Economisesti pana la 90% din costul energiei electrice

Becurile LED utilizeaza doar 10-20% din energia electrica necesara becurilor incandenscente.

Asta inseamna ca, daca pana acum scoteai din buzunar 100 de lei pentru plata energiei electrice folosite pentru iluminat, dupa ce vei inlocui becurile traditionale cu noua tehnologie vei putea pastra aproape 90 de lei doar pentru tine. Nu-i rau deloc, nu-i asa?

Nu mai ramai pe intuneric cand nu te astepti

Cu siguranta ti s-a intamplat sa apesi intrerupatorul si sa auzi un trosnet rau prevestitor: s-a ars becul. Becurile LED sunt, de fapt, niste diode electroluminiscente a caror durata de viata nu este afectata de frecventa cu care sunt stinse si aprinse.

In plus, au o durata de viata de pana la 30.000 de ore, ceea ce inseamna ca, si daca le-ai tine aprinse 10 ore zilnic, tot va trebui sa le schimbi abia peste 8 ani.

Acelasi bec LED iti poate oferi lumina calda si lumina rece

Lumina calda, adica aceea care creeaza o atmosfera intima si relaxanta, specifica becurilor cu halogen, are o temperatura de culoare de maximum 3000 K, pe cand lumina rece a LED-urilor, ideala pentru spatiile de lucru, are o temperatura de culoare cu valori cuprinse intre 4000 si 6000 K.

Progresele tehnologice din ultimii ani au condus la realizarea unor becuri LED care pot replica efectul becurilor cu halogen. Cu alte cuvinte, acelasi bec LED iti poate oferi ambele tipuri de lumina.

Ai o mai mare libertate in alegerea corpurilor de iluminat

Tehnologia LED nu are nevoie de un bulb de sticla pentru a functiona. In acelasi timp, este compatibila cu o diversitate de forme a acestor bulbi de sticla, iar unele becuri LED reusesc sa imite perfect aspectul becurilor traditionale.

Acest lucru inseamna ca, in functie de stilul decorativ preferat si de investitia pe care esti dispus s-o faci, poti alege, de exemplu, veioze ori lustre care functioneaza doar pe baza tehnologiei LED, fara socluri, sau poti alege becuri LED cu filament si fasung pentru corpurile de iluminat pe care deja le ai in casa.

Insectele nu sunt atrase de lumina becurilor LED

Intrucat becurile LED nu contin ultraviolete, nu vor atrage nici roiurile sacaitoare de insecte care apar in anotimpul cald.

Desi ai spune ca sunt destul de costisitoare si astfe nu merita sa le achizitionezi, ei bine, iti spune ca becurile LED te ajuta sa reduci destul de mult costul facturii electrice.

Aaadar, data viitoare cand ti se arde becul din bucatarie sau din dormitor, gandeste-te bine daca il vei inlocui tot cu unul ineficient, sau cu o sursa de iluminat ecologica, durabila si economica.

{{clean2}}
{{clean3}}

2 thoughts on “Top 5 avantaje pentru montarea in casa a lustrelor cu becuri LED

  1. Un aspect interesant mentionat in articol este legatura dintre schimbarile climatice si dezvoltarea bolilor contagioase. Temperaturile ridicate favorizeaza raspandirea unor boli precum malaria sau dengue, iar acest fenomen poate avea consecinte grave asupra sanatatii populatiei. Este esential sa luam masuri pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera si pentru adaptarea la efectele schimbarilor climatice.

  2. Articolul prezinta o analiza detaliata asupra impactului schimbarilor climatice asupra biodiversitatii. Este alarmant faptul ca multe specii de animale si plante se confrunta cu riscul de extinctie din cauza temperaturilor in crestere si a distrugerii habitatelor naturale. Este nevoie de eforturi sustinute pentru a proteja aceasta diversitate biologica si pentru a conserva ecosistemele fragile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *