Coltarul este una din piesele de mobilier cele mai cautate, deoarece este prevazuta cu mai multe locuri si acopera doua unghiuri diferite in orice spatiu atunci cand este asezata intr-un colt.
Atunci cand vrei sa-ti achizitionezi un coltar, tine cont ca ai posibilitatea de a opta pentru unul extensibil, ziua putand fi folosit ca o canapea normala, iar seara putand fi transformata intr-un pat pentru oaspeti.
Coltarele sunt prevazute si cu spatii de depozitare, utile pentru a putea depozita perne, pledul sau accesorii personale.
Daca iti doresti o canapea confortabila care sa iti ofere comoditate opteaza pentru un coltar dintr-un material calitativ si rezistent pentru a putea petrece clipe de neuitat in compania celor dragi.
Afla din randurile de mai jos de ce achizitionarea unui coltar este cea mai buna alegere pe care o poti face.
De ce sa alegi un coltar pentru camera de zi?
Avantajul coltarului este ca mobileaza armonios livingul si ofera mai multe locuri pentru asezat decat o canapea. Coltarul poate fi pozitionat in aproape orice loc din camera, dar trebuie sa ai grija la forma acestuia, ca sa nu blochezi vreun culoar de trecere sau vreo usa.
Coltarele sunt, de obicei, fabricate in urmatoarele configuratii: de L (caz in care exista o latura mai lunga, ori stanga ori dreapta), de U (cu laturile externe egale) sau circulare.
Daca ai un living de mici dimensiuni, ar fi bine sa te gandesti daca, nu cumva, o canapea compacta ar fi mai adecvata. E drept ca modelele de coltare cu trei locuri nu ocupa la fel de mult spatiu ca cele cu cinci sau sapte locuri, dar, cel putin vizual, acapareaza o suprafata mai mare.
Alegerea coltarului potrivit
Daca in casa ta predomina un stil modern, alege un coltar cu linii drepte, care ofera eleganta spatiului. Intr-o locuinta amenajata intr-un stil clasic s-ar potrivi mai bine un coltar masiv, cu forme rotunjite.
Culoarea coltarului pentru living trebuie sa se armonizeze cu paleta cromatica a incaperii si sa vina in intampinarea preferintelor tale. Un coltar tapitat din catifea roz va arata nelalocul lui intr-o camera rustica, unde predomina lemnul si tesaturile naturale.
Ori de cate ori esti in dubiu in privinta culorii, aminteste-ti ca nuantele neutre te scot din incurcatura. Mizeaza pe bej, gri si bleumarin daca ti se pare dificil sa gasesti o culoare care se armonizeaza cu cromatica ambiantei.
Daca livingul este incaperea in care copiii isi petrec des timpul, este recomandat sa eviti coltarele in culori deschise, deoarece se vor murdari foarte repede. Pentru un plus de eleganta, alege perne decorative, care pot contrasta cu tapiteria unui coltar intr-o nuanta inchisa.
Atunci cand alegi coltarul, fii atent si la materialul din care este realizata tapiteria acestuia, recomandat fiind sa compari optiunile disponibile pentru alegerea celei potrivite necesitatilor tale.
Cea mai buna tapiterie pentru o canapea este aceea care are un aspect vizual placut, care creeaza armonie in interiorul livingului, isi patreaza efectul de nou timp de ani de zile si este usor de curatat.
De asemenea, este recomandat ca tapiteria sa fie din fibre naturale, sa fie placuta la atingere, sa nu provoace alergii si sa fie rezistenta la utilizarea zilnica.
Analizeaza cu atentie informatiile de mai sus pentru a face alegerea cea mai buna si astfel sa integrezi in decorul tau un coltar in care sa te relaxezi alaturi de familie sau prieteni.