Cum sa-ti personalizezi biblioteca din locuinta ta

Desi ne aflam in era digitala, nicio tehnologie nu se poate compara cu sentimentul unei carti bune in mainile tale.

Visul unei biblioteci spatioase precum cea din “Frumoasa si Bestia” este ceva ce am avut cu totii la un moment dat, dar multi dintre noi nu au luxul de a avea rafturi de la podea la tavan pentru a-si depozita colectia.

Cu toate acestea, este firesc sa ne dorim sa ne expunem volumele preferate intr-un spatiu confortabil, personal si unic.

Desi bibliotecile de acasa pot parea de domeniul trecutului, nu exista niciun motiv pentru care sa nu poti crea una in propria casa.

Este nevoie doar de putina planificare pentru a te asigura ca acest proiect va iesi asa cum ti-ai imaginat intotdeauna.

Deoarece aceste spatii sunt foarte personale, o mare parte din design va depinde de gusturile tale. Este nevoie doar de putina creativitate!

Decoreaz-o cu o ghirlanda luminoasa

Atat seara, dar si pe timpul zilei, in cazul in care biblioteca sta intr-un colt mai intunecat al casei, pune-o sub lumina „reflectoarelor” cu ajutorul unei ghirlande luminoase.

Unele sunt special concepute pentru biblioteci sau obiecte de mobilier, astfel ca, becurile lor degaja o lumina protejata de sticla ce nu incalzeste exteriorul, astfel incat casa ta sa fie in siguranta, dar si frumos amenajata.

Adu putina culoare

Fie ca alegi sa aranjezi cartile in functie de culoare, fie ca adaugi cateva pete cu ajutorul unor fotografii, obiecte de decor sau a unor statuete, nu iti lasa locul cel mai interesant din casa plictisitor.

Pana la urma, aceasta este cea care spune cele mai multe lucruri despre personalitatea si stilul tau personal fara sa spui un cuvant.

Creeaza un punct focal

Poate, biblioteca face parte din acel set de mobila pentru living la care visai de mult si pe care ti l-ai cumparat in sfarsit.

Nu uita, insa, ca ea este mai mult decat o simpla piesa. Poate fi inima incaperii in care o asezi.

Modul in care aranjezi cartile – in functie de gen, in ordine alfabetica, in functie de culori sau cum combini arta cu cartile poate s fie un punct de atractie al incaperii.

Cele mai frumoase biblioteci sunt cele care sunt bine gandite, iar cartile sunt minutios asezate, mereu curate si cu o mica planta alaturi care sa mai atenueze din lipsa de dinamism a peisajului.

Completeaz-o cu arta

Calatoriile sunt un bun prilej sa colectionezi obiecte de arta, indiferent de valoarea lor.

Odata ajuns acasa, biblioteca este cel mai bun loc sa le amplasezi, asta daca nu ai o vitrina speciala.

Dar, cum vitrinele nu mai sunt la moda, tot biblioteca ramane prima ta optiune.

Amplaseaza un fotoliu de citit in apropiere

Gandeste-te la urmatorul scenariu: iei o carte de pe raft, incepi sa o rasfoiesti si, curand, descoperi ca ai citit, pe nerasuflate, mai bine de 50 de pagini.

Ca sa nu risti sa stai inconfortabil sau sa te asezi pe jos, in preajma bibliotecii, asaza, cel mai confortabil fotoliu din toata casa, pune alaturi o masa si scufunda-te in lumea beletristicii.

Da-i viata cu plante si lumina

Pentru a obtine o imagine care sa odihneasca ochiul, care sa nu fie greoaie si, in acelasi timp, pentru a obtine dinamism vizual, incorporarea unor plante functioneaza intotdeauna.

Acestea adauga un pic de viata, generand un efect foarte placut.

In acelasi timp, rafturile ar trebui sa fie bine iluminate, deoarece majoritatea cartilor au litere tiparite pe margine si ar trebui sa le putem citi fara a fi nevoiti sa le scoatem din spatiul lor.

Ar trebui sa avem lumini care sa fie orientate special spre rafturi.

Restul camerei ar trebui sa fie bine iluminata si, bineinteles, ar trebui sa avem unul sau doua lampadare langa fotolii sau canapele, care vor fi esentiale atunci cand lumina naturala este insuficienta.

{{clean2}}
{{clean3}}

Subiecte interesante

Aricole similare