Tot ce trebuie sa stii despre ochelarii de soare polarizati

Printre tipurile de sticla sau lentile pe care le putem gasi la modelele de ochelari de soare barbati, se numara si cea polarizata.

Este cea care intervine pentru a filtra razele de soare si pentru a ne proteja ochii de reflexiile luminii. A fost inventata in anul 1929 de catre Edwin Land si este rezultatul asamblarii mai multor tipuri de sticla, printre care si un filtru polarizant.

De ce ar trebui sa cumperi ochelari de soare polarizati?

Razele de soare mai puternice pot sa aiba un efect foarte inconfortabil pentru ochi. Pot chiar sa te faca sa nu vezi nimic, mergand de la o simpla jena la un pericol mai mare atunci cand esti la volan. Sa te echipezi deci cu o pereche de ochelari de soare polarizati ia in acest caz un cu totul alt sens.

Aceste modele de ochelari de soare, in cazul in care te intrebi inca ce inseamna ochelari de soare polarizati, ofera o protectie foarte eficienta contra razelor UV si nu permit sa fii orbit din cauza reverberatiei luminoase.

Confortul vizual este deci net ameliorat. Culorile sunt mai nete si ele si contrastul este mai puternic. Vederea nu este deci atat de obosita in acest caz si vei vedea si mai clar cu ajutorul lor, deoarece percepi mai bine profunzimea si reliefurile.

Deci, daca ochelarii de soare sunt polarizati, asta inseamna ca au integrat un filtru polarizant integrat si ca acestia permit reducerea reflexiilor de lumina sau chiar suprimarea lor in intregime.

Citeste continuarea aici: Tot ce trebuie sa stii despre ochelarii de soare polarizati

{{clean2}}

Subiecte interesante

Aricole similare