Sfaturi utile pentru amenajarea unui living alb

Exista o varietate surprinzatoare de nuante de alb: alb pur, alb ivoriu, alb crem, alb mat, alb ca zapada sau alb gri, dar care ar fi cea mai potrivita nuanta de alb cand vrei sa iti amenajezi livingul?


Decorarea unui living in nuante de alb este o adevarata provocare daca nu sunt respectate cateva reguli de baza, astfel incat camera sa nu fie transformata intr-un salon de spital.

Este adevarat ca albul este o non culoare care poate fi usor combinata cu alte culori, oferind eleganta de care ai nevoie. Iata cateva sfaturi despre cum sa amenajezi un living cu nuante de alb fara a da senzatia de sobrietate.

Alege nunta potrivita de alb

Albul se poate etala intr-o infinitate de tonuri, asa ca gasirea nuantei potrivite nu este niciodata un proces simplu. Exista posibilitatea de a amenaja un living folosind diferite nuante de alb, insa combinatiile trebuie sa fie compatibile, echilibrate cu accente de culoare si sa se armonizeze placut, fara stridente.

Atunci cand vrei sa amenajezi o sufragerie alba, selecteaza nuanta ideala tinand cont de subtonuri, de iluminatul natural al incaperii si de finisaje. Intr-o camera cu multa lumina naturala poti folosi nuante reci de alb, cu tonuri albastre sau gri, in timp ce pentru iluminatul artificial sunt mai potrivite nuantele calde, spre bej sau crem.

Foloseste accente de culoare

Accentele de culoare personalizeaza spatiul si ii adauga o nota vesela. O camera de zi complet alba este ca o panza pe care poti picta un decor fermecator.

Retine ca o cromatica alb-negru nu se demodeaza niciodata, iar cateva perne negre sau o vaza in aceeasi culoare aduc mai multa eleganta spatiului.

Cu nuantele de alb cald si nisipos cel mai bine se potrivesc culorile de pamant (teracota, cafeniu, maro inchis). In cazul unui alb stralucitor, adauga culori vibrante, cum ar fi turcoaz sau galben pal.

Cateva picaturi de culoare ofera unei camere albe un efect uimitor, dar trebuie folosite in doze mici pentru a nu deveni stridente.

Citeste continuarea articolului aici: Sfaturi utile pentru amenajarea unui living alb

Subiecte interesante

Aricole similare