Sfaturi utile pentru alegerea celor mai bune prosoape

Cumpararea celor mai bune prosoape este un proces sensibil. Sigur, vrei sa cumperi prosoape care se simt moi si luxoase, dar ce inseamna cu adevarat notiunea de greutate a unui prosop. Si cum faci diferenta dintre bumbacul turcesc si bumbacul egiptean sau alegi dintr-un curcubeu de culori si modele?

Inainte de a arunca prosopul vechi pentru unul nou, citeste ghidul nostru pentru a alege cele mai bune prosoape. Am adunat si grupat tot ce trebuie sa stii despre cum sa alegi prosoapele in cinci categorii cheie, de la dimensiune si greutate pana la constructie, astfel incat cautarea ta sa se desfasoare cat mai usor posibil.

Nu este suficient sa alegi cele mai dragute prosoape turcoaz ci trebuie sa stii si alte caracteristici importante pentru a te asigura ca prosoapele sunt bune. De asemenea, trebuie sa determini daca ai nevoie de prosoape de bucatarie sau de prosoape pentru baie.

Alege dimensiunea de prosoape potrivite

Prosoapele sunt disponibile intr-o varietate de dimensiuni pe care vei dori sa le iei in considerare inainte de cumparare. Un prosop standard pentru stergere dupa dus sau baie este de 27 “x 52”, in timp ce cearsaful de baie este putin mai mare la 35 “x 60”.

Un cearsaf de baie ofera o acoperire mai mare si iti permite sa te infasori complet. Daca vrei sa cumperi prosoape in variante mai mici, prosoapele de maini sunt de 16″ x 30″ , in timp ce prosopelele mici sunt de 13″ x 13″ .

Alege corect densitatea prosopului

Densitatea prosopului de baie este masurata in grame pe metru patrat (GSM), iar acest numar variaza intre 300-900. Un prosop de 300-400 de grame este mai subtire si mai usor, ceea ce il face ideal pentru sala de sport sau bucatarie.

Acestea se usuca mai repede decat prosoapele mai grele. Un prosop care are pe eticheta 400-600 GSM este un prosop cu greutate medie, excelent pentru plaja si poate fi folosit ca prosop de baie pe care sa il folosesti zilnic.

In cele din urma, un prosop GSM 600-900 este dens si absorbant, ceea ce il face sa para extrem de luxos, dar necesita ceva mai mult timp de uscare. Atunci cand alegi prosopul potrivit este bine sa obtii echilibrul perfect intre gros, pufos si absorbant, dar suficient de usor pentru a fi uscat rapid.

Poti alege in acest sens prosoape din bumbac egiptean, acesta fiind cel mai eficient si mai confortabil. Nu uita sa alegi si un suport de prosoape adecvat.

Alege corect tipul de bumbac

Prosoapele pentru utilizare zilnica sunt adesea din bumbac standard. Bumbacul turcesc, pe de alta parte, are fibre mai lungi, care ofera prosoapelor o durabilitate suplimentara si o senzatie mai moale. Prosoapele din bumbac turcesc au bucle cu fire mai lungi si mai dense, care absorb multa umezeala si capteaza caldura.

Populare in hoteluri si spa-uri, acestea sunt mai grele decat prosoapele standard si dureaza mai mult timp sa se usuce. Alege bumbacul turcesc daca preferi o senzatie mai confortabila si o atingere de lux. De asemenea, prosoapele devin mai moi si mai pufoase la fiecare spalare.

Citeste continuarea aici: Sfaturi utile pentru alegerea celor mai bune prosoape

{{clean2}}
{{clean3}}

Subiecte interesante

Aricole similare