Secretele amenajarii locuintei tale in stil scandinav

Cum sa ai un spatiu cald, simplu si functional in acelasi timp? Aceasta este intrebarea. Raspunsul se afla in acest stil care stabileste tendintele.

In ultimele cateva decenii, designul nordic, cunoscut si sub numele de stil scandinav, a inceput sa se raspandeasca dincolo de granitele Scandinaviei.

Aparut intre cele doua razboaie mondiale, a cautat initial sa creeze interioare confortabile, placute si luminoase. De-a lungul anilor, designul modern a ocupat un loc central si a adaugat confort si caldura la functionalitatea mobilierului folosit pana atunci.

Acesta a evoluat de-a lungul anilor pentru a deveni un decor care se angajeaza in rafinament, sobrietate si armonie, reusind sa ofere caldura necesara pentru a combate temperaturile scazute de afara.

Scopul este de a crea atmosfere confortabile, motivate de conditiile climatice prezente in Scandinavia: foarte frig, vant si ploi, insotite de putine ore de lumina intre lunile octombrie si martie.

Datorita acestei realitati, fiecare spatiu decorat acasa, in baruri sau la locul de munca creeaza aceeasi senzatie: o dorinta irefutabila de a dori sa ramai acolo pentru o vreme si sa te refugiezi de tot ceea ce se intampla afara.

Prin ce se remarca designul scandinav?

Stilul scandinav de amenajare a devenit celebru incepand cu anii ‘30 si se bazeaza mai mult pe functionalitate, decat pe estetica formelor.

In acest sens, elementele stilului scandinav sunt definite prin linii simple, incaperi neincarcate si culori neutre, care transmit simplitate si bun gust. Totodata, obiectele de decor si piesele de mobilier dintr-o locuinta nordica trebuie sa creeze o ambianta cat mai aerisita si luminoasa.

Cum alegi paleta potrivita de culori?

Citeste continuarea aici: Secretele amenajarii locuintei tale in stil scandinav

{{clean3}}

Subiecte interesante

Aricole similare