Reguli esentiale pentru amenajarea unui living de dimensiuni reduse

Atunci cand livingul este de dimensiuni reduse, amenajarea acestuia pare dificila insa, respectarea unor reguli esentiale vor fi cheia obtinerii unei incaperi care va oferi confortul, relaxarea si eleganta necesara.

Atunci cand incepi amenajarea unui living de dimensiuni reduse masoara cu atentie spatiul disponibil, opteaza pentru piese de mobilier practice si functionale, alege elemente decorative care vor oferi senzatia de spatialitate si originalitate.

Regulile esentiale de care trebuie sa tii cont pentru a obtine un decor perfect atunci cand vrei sa-ti amenajezi livingul de dimensiuni reduse, le gasesti in randurile de mai jos.

Alege paleta de culori adecvata

Intr-un living de dimensiuni reduse trebuie sa amplifici vizual spatiul, iar culorile joaca un rol foarte important in aceasta incercare.

Cea mai sigura optiune pentru culoarea peretilor este albul, deoarece reflecta lumina, mareste camera din punct de vedere vizual si iti ofera mai multa libertate in alegerea decoratiunilor si a obiectelor de mobilier.

Poti opta, in schimb, pentru un covor cu o cromatica indrazneata, ca sa realizezi un contrast cromatic placut si sa atragi atentia asupra detaliilor din interiorul livingului.

Cu toate acestea, daca nu esti incantat de perspectiva unor pereti albi, ai la dispozitie si alte variante: un roz foarte deschis, culoarea sampaniei sau un gri luminos vor oferi aceleasi avantaje ambiantei.

Pentru un living relaxant, poti alege nuante de verde deschis, care transforma camera intr-una fresh, plina de originalitate.

Foloseste mobilierul potrivit

Intr-un living mic, dimensiunea pieselor de mobilier reprezinta un detaliu care conteaza. Mobilierul nu trebuie inghesuit, de aceea este recomandat sa alegi doar piesele necesare, cu un design cat mai simplu.

Renunta la ornamentele in exces, pentru ca aglomereaza spatiul. Inlocuieste masuta clasica de cafea cu un taburet care poate fi folosit si ca loc de asezat. In ceea ce priveste canapelele si fotoliile, orienteaza-te catre modelele fara picioare si mai joase.

Citeste continuarea aici: Reguli esentiale pentru amenajarea unui living de dimensiuni reduse

{{clean3}}

Subiecte interesante

Aricole similare