Psihologii divulga cele 4 comportamente de predictie pentru divort

Rata de divort a cuplurilor din SUA este undeva intre 40 si 50 la suta si de aceea este important sa intelegem cele 4 tipuri de comportament pe care psihologii le considera cele ma mari indicative ale divortului.Cunoasterea acestora nu este acelasi lucru cu rezolvarea problemelor pe care le puteti avea sau nu in casnicia voastra; dar am dori sa va oferim cateva sfaturi in ceea ce priveste schimbarile pe care sa le faceti pentru a evita un astfel de final trist in cazul unei relatii ce a avut un inceput fericit.

Psihologii dezvaluie faptul ca aceste 4 comportamente ajuta la predictia dovorturilor

Acest articol nu este de niciun fel vreo lista care sa cuprinda toate lucrurile ce pot lua o intorsatura gresita intr-o casnicie, dar stiinta sustine faptul ca aceste comportamente pot fi motivul distrugerii relatiilor. Este o sursa buna de la care sa porniti in ceea ce priveste lucrurile pe care ar trebui sa le faceti mai putin sau pe care ar trebui sa le evitati pentru a fi fericiti pana la adanci batraneti.

Primul semn este lipsa comunicarii. Construirea unui zid apare in momentul in care unul dintre parteneri se retrage din conversatii, fie pentru a evita un conflict, fie pentru a evita discutia asupra unor probleme inconfortabile. Incetarea comunicarii cu sotul sau sotia prin ignorarea acestora pentru a intra pe telefon sau pentru a va uita la TV este un comportament extrem de deranjant care poate cauza divortul din moment ce partenerii vostri se vor simti neapreciati.

Vedeti comportamentul nr. 4 pentru mai multe informatii in legatura cu problemele de comunicare si cai de a le rezolva. Daca aveti o senzatie de gol in stomac sau in piept, aceea este anxietatea ce apare in momentul in care partenerul vostru pune in discutie un subiect pe care nu ati vrea sa il discutati, sa va infruntati fricile; asa ca puneti telefonul jos si acultati.

Binenteles, speranta sta in faptul ca si ei vor face la fel cu voi deoarece casnicia este un parteneriat si va fi nevie de amandoi sa lucrati pentru a o transforma intr-un succes.

Al doilea semn se refera in special la exprimarea sentimentelor negative. Imbutelierea acestora este nesanatoasa, dar exprimarea numai a sentimetelor negative fata de partener ar putea fi unul dintre cele mai importante semne pentru un viitor divort. Cercetatorii au studiat cupluri de proaspat casatoriti si daca mai erau sau nu fericiti chiar si dupa 13 ani, in cazul celor care mai erau casatoriti.

Ati apostrofat vreodata comportamentul partenerului vostru? Au facut si ei acelasi lucru catre voi? Aceste discutii neimportante, negative pot prezice daca veti divorta sau nu. Binenteles ca exista lucruri care nu va plac la partener si vice versa, dar aducerea lor in discutie nu va ajuta faptul ca nu suportati respectivele lucruri.

Tot ce acestea vor face este sa dezvolte niste sentimente de antipatie din partea partenerului pe care se pare ca nu il iubiti asa cum este.

Citeste continuarea articolului aici: Psihologii divulga cele 4 comportamente de predictie pentru divort

Subiecte interesante

Aricole similare