Proiectati-va viata ideala: Strategia unui instructor de la Google

De cate ori v-ati jurat sa va puneti viata in ordine?

Este o propunere atragatoare, dar si coplesitoare. Cum poate cineva sa avanseze in cariera dar in acelasi timp sa fie si un parinte bun, un partener iubitor si un prieten devotat? Este posibil ca in acelasi timp sa dati jos 5 kg?Cum poate cineva sa echilibreze aceste aspecte cu implicarea in comunitate si distractia? Si cum ramane cu facturile? Proiectele semestriale? Mai exista timp si pentru a calatori sau macar sa cititi o carte interesanta?

Exista o multime de aspecte in viata noastra ce se afla in competitie si pe care noi trebuie sa le echilibram. In incercarea de a prioritiza una dintre ele, vom observa ca am neglijat-o pe alta. Ne putem petrece viata incercand sa tinem pasul, intotdeauna aflandu-ne cu doi pasi in spatele celor mai importante teluri din viata.

Din fericire, Jenny Blake, un fost instructor pentru cariere de la Google si strategist pentru locuri de munca, a dezvoltat un sistem simplu – si distractiv – ce ne poate ajuta.

Blake recomanda sa folosim o harta mentala ce ne ajuta sa ne proiectam viata ideala printr-o metoda vizuala.

O harta mentala ne poate ajuta sa organizam, sa ierarhizam si, cel mai important, sa identificam foarte clar telurile. Este o tehnica oarecum revolutionara deoarece combina toate aspectele vietii intr-o masura egala.

Este destul de inovativ sa vezi telurile profesionale si cele personale combinate intr-un mecanism de planificare, si mai mult, sa le vezi in acelasi loc cu aspectele financiare, romantice, de calatorie si aspiratiile de fitness.

Dar nu asa functioneaza viata de obicei?

Iata cum sa va creati o harta mentala:

1. Notati anul in centrul paginii
Acesta ar trebui sa fie un exercitiu anual, creat pentru a va mentine pe calea corecta pentru succesul pe termen indelungat.

Citeste continuarea articolului aici: Proiectati-va viata ideala: Strategia unui instructor de la Google

Subiecte interesante

Aricole similare