Planificarea si instalarea iluminatului in gradina

Iluminatul gradinii este una dintre sarcinile pe care le neglijam uneori atunci cand ne amenajam curtea.

O sarcina care dureaza de multe ori foarte mult timp, deoarece exista mereu plante noi pe care dorim sa le avem si pe care le adaptam in fiecare sezon.

Cu toate acestea, utilizarea iluminatului exterior este unul dintre pasii esentiali in procesul de proiectare, deoarece completeaza frumusetea peisajului, permitandu-ne in acelasi timp sa ne bucuram de curtea noastra pe timp de noapte.

Exista nenumarate optiuni pentru iluminatul gradinii si poate fi coplesitor sa alegem, dar punand putina creativitate si facand cat mai multe cercetari cu privire la sfaturile de iluminat peisagistic, oricare dintre noi poate fi capabil sa ilumineze exteriorul casei, satisfacand atat nevoile practice, cat si cele estetice.

In acest mic ghid despre iluminatul gradinii, iti vom oferi cateva sfaturi de baza privind planificarea si instalarea iluminatului in gradina, atat pe alei, cat si pe elementele pe care vrei sa le pui in evidenta.

Amplaseaza lampadare

Ai aflat de lampadarele de hartie? Ei bine, sunt foarte apreciate si se integreaza minunat in orice decor exterior.

Plus, vor arata grozav in fotografiile tale de la petreceri. Pune cateva in foisor sau in preajma casei si vei crea un efect intim si placut.

Lumineaza poteca

Daca ai o gradina destul de mare incat sa includa o poteca, amplaseaza de-a lungul acesteia cateva lampi solare care sa iti ghideze pasii pe intuneric.

Alege, din multitudinea de modele, pe cele care se potrivesc stilului gradinii: nordic, frantuzesc, englezesc sau, poate, chiar japonez.

Pune o perdea de lumini

Citeste continuarea aici: Planificarea si instalarea iluminatului in gradina

{{clean2}}
{{clean3}}

Subiecte interesante

Aricole similare