Organizarea garderobei dupa metoda KonMari

Dezordinea este produsa atunci cand pastram aproape totul in dulapurile noastre fara sa facem o selectie.

Acest lucru se traduce, de cele mai multe ori, printr-o proasta organizare si in toate aspectele vietii noastre.

De aceea, este important sa pastram o buna ordine si curatenie in casa noastra si ce mod mai bun de a incepe decat in garderoba cu metoda KonMari.

Putini sunt cei care nu au auzit inca de celebra Marie Kondo. Autoarea cartii “The life-changing magic of tidying up” este o organizatoare profesionista sau, cu alte cuvinte, a transformat planificarea intr-un mod de viata.

Potrivit japonezilor, efectele pozitive ale acestei filozofii a curateniei depasesc sfera casei si includ, printre altele, noroc, dragoste si succes.

Metoda KonMari ne-a revolutionat viata, iar autoarea acesteia ne-a aratat cum sa ne organizam dulapurile si casa in cel mai bun mod posibil.

Desi suna destul de logic, de obicei nu tinem cont de tot ceea ce avem in garderoba. Pentru a urma pe deplin metoda lui Marie Kondo, este esential sa ai timp si sa stii cum sa-ti organizezi bine sifonierul cu haine.

Ia aminte la sfaturile noastre si descopera cu ajutorul acestor trucuri cum sa obtii o garderoba ordonata.

Ce presupune metoda KonMari de organizare?

Pentru a aplica metoda KonMari in organizarea garderobei, trebuie sa iei decizia de a arunca sau nu un anumit obiect vestimentar si te gandesti unde vei amplasa hainele, astfel incat sa le gasesti usor.

Cum decizi daca scapi sau nu de un articol vestimentar? Daca il porti si iti aduce bucurie, il vei pastra. In caz contrar, arunca-l sau, de ce nu, doneaza-l.

Metoda japoneza de organizare presupune concentrarea pe articolele care iti aduc bucurie si nu pe cele de care vrei sa scapi.

Citeste continuarea aici: Organizarea garderobei dupa metoda KonMari

{{clean3}}

Subiecte interesante

Aricole similare