Metode utile care te vor ajuta sa dormi mai bine

Sa ne rasucim de pe o parte pe alta in pat, sa numaram oile sau, acum cu telefonul mobil, sa ne uitam la toate fotografiile din galeria foto, sunt cateva dintre lucrurile pe care le incercam cu disperare atunci cand nu putem dormi.

Un somn bun este unul dintre cei mai importanti factori pentru ca organismul sa functioneze corect, deoarece in timpul acestor ore de odihna corpul se reface dupa activitatea zilnica.

Unii oameni au probleme in a adormi, altii se trezesc in mijlocul noptii si nu mai pot adormi inapoi. Unii au nevoie de mai mult somn, unii se odihnesc mai bine daca citesc putin inainte de culcare, unii prefera sa nu bea cafea seara pentru ca se vor trezi in timpul noptii.

Toata lumea are uneori probleme cu somnul. Dar daca acest lucru se intampla des, lipsa somnului iti poate afecta sanatatea si poate face sa iti fie greu sa treci cu bine peste ziua urmatoare.

Pentru a depasi astfel de stari nedorite, majoritatea dintre noi trebuie sa avem mai mult control asupra calitatii somnului si a stilului nostru de viata. In continuare ti-am pregatit cateva sfaturi pe care ar trebui sa le iei considerare daca vrei sa dormi mai bine si mai profund.

Regleaza-ti ritmul circadian

Este important sa nu transformi noaptea in zi si nici invers, ci sa iti stabilesti o rutina pentru a dormi mai bine. Astfel, incearca sa te culci aproximativ la aceeasi ora, sa dormi un anumit numar de ore si sa te trezesti aproximativ la aceeasi ora in fiecare zi.

Cu ajutorul unui program bine stabilit vei reusi sa setezi ceasul intern al corpului si sa optimizezi calitatea somnului. Daca dormi suficient, ar trebui sa te trezesti natural fara alarma, iar in cazul in care ai nevoie de un ceas desteptator, culca-te cu o ora mai devreme.

Dormi in intuneric total

Citeste continuarea aici: Metode utile care te vor ajuta sa dormi mai bine

{{clean2}}

Subiecte interesante

Aricole similare