Informatii despre imbatranirea nervilor (neuropatie) si diferite remedii naturale

Imbatranirea nervilor sau neuropatia reprezinta o tulburare caracterizata prin degradarea invelisului protectiv (teaca de mielina) ce apara nervii, in special pe cei periferici, nervi localizati in afara creierului si a coloanei vertebrale.Acest proces este normal, deoarece odata ce persoana imbatraneste, degradarea nervilor si a tecii de mielina va fi inevitabila. Insa, neuropatia ar putea fi cauzata si de alte boli, precum diabetul, tulburarile autoimune sau chiar de alcoolism.

Din cauza degradarii tesuturilor protective ale celulelor nervoase, transmiterea impulsurilor electrice prin nervi va fi afectata. Din acest motiv, unul dintre simptomele neuropatiei este amortirea unei maini sau a unui picior, putandu-se extinde si catre partile superioare ale membrelor.

Nu este neobisnuit ca persoana afectata de aceasta tulburare sa simta si unele senzatii intepatoare, ca de arsura sau junghi in zonele respective. Alte simptome comune sunt slabirea muschilor si lipsa coordonarii.

Exista diferiti factori de risc pentru neuropatie. Imbatranirea este unui dintre ei si, din acest motiv, este o tulburare des intalnita in randul celor mai in varsta. Miscarile repetitive sau utilizarea repetata a mainilor si a picioarelor pot scadea posibilitatea de dezvoltare a respectivei probleme.

Alti factori de risc includ diabetul, deficienta de vitamine B, consumul excesiv de alcool, afectiuni ale tiroidei, tulburari ale rinichilor sau ficatului, bolile autoimune si anumite infectii precum Hepatita C sau HIV.

Controlul vitezei de imbatranire a nervilor este important, deoarece poate influenta aparitia complicatiilor. Din moment ce senzatiile in zona afectata pot fi diminuate considerabil, o persoana cu neuropatie ar putea deveni mai susceptibila la arsuri si alte traume dermatologice. Este posibil ca pielea individul sa fie afectata fara ca acesta sa isi dea seama, expunandu-l in fata unor infectii.

Antinevralgicele, medicamentele nonsteroidiene si antiinflamatoare sau NSAID, antidepresivele si medicamentele anticonvulsivante sunt unele dintre tratamentele disponibile pentru imbatranirea nervilor. Exista si diferite terapii.

Citeste continuarea articolului aici: Informatii despre imbatranirea nervilor (neuropatie) si diferite remedii naturale

Subiecte interesante

Aricole similare