Idei pentru amenajarea unui living cu aer retro

Mizand pe culorile specifice, incorporand in design mobilier cu design neobisnuit sau alegand combinatii contrastante de texturi … sunt doar unele din modurile prin care putem obtine un living cu aer retro.

In ultimii ani s-au impartasit zeci de idei despre cum sa decoram un living in stil retro.

Aceasta tendinta interesanta imbina perfect elementele moderne cu estetica barocului si cu mobila care aminteste de anii ’60, pentru a crea o atmosfera de caldura si familiaritate, care ne face sa tanjim pentru trecut.

Este caracterizat de indrazneala, lumina si culoare, acestea din urma aflandu-se in contrast, alternand de la negru la galben. In amenajari, il recunoastem dupa piese de mobilier cu o forma curbata.

Stilul retro poate fi implementat oriunde in casa, cu toate acestea, livingul ramane camera favorita. Din acest motiv, mai jos, vrem sa va impartasim cateva sfaturi pentru decorarea unui living cu aer retro, care speram sa va placa.

Culori puternice

Stilul retro este reprezentat, in primul rand, de culori puternice. Pentru un design contemporan cu tendinte retro, ideal este sa combini piese de mobilier si accesorii cu imprimeuri geometrice sau monocrome, usor psihedelice, in nuante precum verde avocado, portocaliu aprins si galben mustar.

O sectiune portocalie, precum un simplu covor sau o canapea, de exemplu, iese in evidenta, acesta fiind acel element deosebit care atrage atentia.

Mobilier cu linii arcuite

Retro inseamna forme inedite, extavagante sau chiar usor abstracte, obtinute prin linii arcuite si curbe gratioase. Poti opta pentru o masa cu picioare conice sau un scaun cu spatarul rotund, detalii care amintesc de anii ‘60 si ‘70.

Canapele cu forme neobisnuite

Citeste continuarea aici: Idei pentru amenajarea unui living cu aer retro

{{clean2}}
{{clean3}}

Subiecte interesante

Aricole similare