Idei pentru amenajarea unei gradini in stil Feng Shui

Dupa cum spune un proverb chinezesc, viata incepe in ziua in care incepe o gradina.

Pentru multe persoane acest lucru reprezinta o gradina frumoasa, dar la fel ca o casa, gradina este o oglinda a propriei persoane, de aceea gusturile si stilurile personale trebuie sa fie prezente.

Gradinile in stil Feng Shui sunt locuri care cauta echilibrul natural, pentru a crea un loc de pace, armonie, spiritualitate si meditatie care va aduce fericire si pace interioara.

In general, majoritatea dintre noi nu ne gandim prea mult la asta, dar se pare ca totul, de la tipul de plante pe care le ai in gradina, pana la locatia lor, poate influenta in mod direct echilibrul nostru energetic.

Pentru ca totul sa decurga corect, in randurile de mai jos iti prezentam sfaturi si idei pentru a putea amenaja gradina in stil Feng Shui.

Integreaza in design toate cele cinci elemente naturale

Pentru a crea un echilibru desavarsit, principiile chinezesti spun ca toate cele cinci elemente ale naturii trebuie sa se regaseasca in spatiul gradinii. De aceea, ai grija sa nu omiti niciunul dintre ele.

Pamant – Acest element este cel mai usor de inclus. El este reprezentat de sol, de pietre, dar si de ghivece din lut. Poti acoperi o zona a gradinii cu pietris, stanci decorative sau mai multe ghivece de plante sau flori.

Lemn – Cel mai probabil, lemnul este deja prezent in gradinta ta sub forma trunchiurilor de copac. Poti introduce in design si una sau mai multe bancute din lemn, un foisor sau o casuta pentru pasari.

Apa – Daca inca nu ai o fantana arteziana, este momentul sa investesti intr-una. Nu trebuie sa cumperi o fantana imensa, ci doar sa alegi una potrivita gradinii tale. De asemenea, poti integra apa si sub forma unei minipiscine sau a unuei fantani decorative simple.

Foc – Energia focului este foarte importanta, asa ca nu uita sa o incluzi in gradina ta. O poti face cu ajutorul facliilor decorative sau lumanarilor pentru gradina, asezate in sfesnice sau suporturi speciale.

Metal – Daca vei privi in jur, cu siguranta vei gasi elemente din metal in gradina ta. Daca nu, poti instala lampadare din fier forjat, pentru un aer rustic, sau un prinzator de vise (dream catcher) cu elemente metalice.

Citeste continuarea aici: Idei pentru amenajarea unei gradini in stil Feng Shui

{{clean2}}
{{clean3}}

Subiecte interesante

Aricole similare