Greselile frecvente pe care le faci in alegerea perdelelor si draperiilor

Perdelele si draperiile sunt acele obiecte de decor care pot transforma radical infatisarea unei camere. La o prima vedere totul pare destul de simplu in alegerea materialului si a culorilor, dar cand le asezi la fereastra iti dai seama ca ceva lispeste si infatisarea incaperii nu este ea pe care ti-ai dorit-o.


Mai departe iti vom prezenta spate dintre cele mei frecvente greseli pe care le poti face cand alegi perdelele si draperiile casei tale.

Folosesti prea putin material

Daca nu este „plina”, o draperie pare inexpresiva si nici nu isi atinge scopul de a acoperi fereastra in intregime, oferind intimitate. Intodeauna dubleza cantitatea de material cand alegi draperiile casei tale, astfel incat cand le asezi sa poata forma mai multe falduri.

Regula de baza este ca draperia sa aiba de doua ori latimea ferestrei. Daca folosesti doua draperii laterale, asigura-te ca fiecare are cel putin latimea ferestrei pe care trebuie sa o acopere.

Draperiile sunt prea scurte

Ca sa arate bine, draperiile trebuie sa atinga pamantul. Daca sunt mai scurte chiar si cu cativa centimetri, vor avea un aer demodat. In plus, vor crea iluzia unei camere mai mici. Pe de alta parte, daca draperiile sunt prea lungi, vor aduna praf si te poti impiedica in ele.

Lungimea ideala pentru draperii este aceea in care marginea lor doar atinge usor podeaua. Fa masuratorile exacte pentru a avea draperiile perfecte si vei vedea diferenta.

Pui galeria prea aproape de fereastra

Este foarte important sa alegi cu grija locul in care montezi galeria, pentru ca acest lucru creeaza iluzia de spatiu mai mare sau mai mic. Daca montezi galeria pe perete, locul ideal este la 15 centimetri deasupra ferestrei.

Citeste continuarea articolului aici: Greselile frecvente pe care le faci in alegerea perdelelor si draperiilor

{{clean2}}
{{clean3}}

Subiecte interesante

Aricole similare