Cum vrei sa fie viitorul tau living?

Camera de zi este, fara indoiala, unul dintre spatiile centrale ale unei case. Rezervata pentru relaxare, dar si pentru intalniri familiale sau sociale, ea este centrul nervos al vietii intr-o casa.

De obicei, i se aloca cea mai mare suprafata, motiv pentru care este necesar sa se planifice bine toate detaliile pentru a obtine o atmosfera confortabila, functionala si, mai presus de toate, primitoare.

Uneori ne este clar ca avem nevoie de o schimbare, dar nu stim de unde sa incepem si este dificil sa o facem sa se intample.

Prin urmare, atunci cand ne gandim la idei de decorare, trebuie sa tinem cont de acest caracter multifunctional: social, familial, de odihna sau chiar de lucru.

Cu toate acestea, exista multe aspecte pe care le putem imbunatati, in functie de gusturile si nevoile noastre. Aici dorim sa iti oferim un punct de plecare pentru a incepe sa te gandesti la cum vrei sa fie viitorul tau living.

Delimiteaza zonele distincte ale incaperii

In orice incapere amenajata dupa anumite reguli de design este important sa existe un punct focal de interes catre care se indreapta privirea vizitatorului.

Fie ca e vorba de o zona anume, delimitata cu ajutorul unui covor elegant, de o piesa valoroasa de arta amplasata pe unul dintre pereti sau chiar de privelistea de afara vazuta de pe un geam imens, amenajarea trebuie facuta astfel incat, in final, privirea sa fie atrasa catre acel loc.

Pentru ca in incapere sa creezi atat spatii functionale, cat si amenajate estetic, tine cont de principalele zone pe care vrei sa le delimitezi inainte sa incepi amenajarea propriu-zisa.

Incearca sa creezi spatii diferite pentru fiecare dintre aceste destinatii, cu rol bine delimitat, unde copiii sa nu te deranjeze atunci cand, de exemplu, ai de lucru la birou.

Daca este un spatiu dreptunghiular, este de preferat sa optezi pentru o dispunere in forma de L, cu un coltar cu sezlong sau o canapea plus un fotoliu.

Citeste continuarea aici: Cum vrei sa fie viitorul tau living?

{{clean2}}
{{clean3}}

Subiecte interesante

Aricole similare