Cum sa gestionezi bolile renale

Insuficienta renala este o tulburare ce se manifesta prin incapacitatea rinichilor de a mai elimina in mod eficient produsele reziduale din sange. Bolile renale implica, in primul rand, o scadere in rata de filtrare glomerulara, rata cu care sangele este filtrat de catre glomerulii renali.Insuficienta renala poate fi de doua tipuri – acuta si cronica. Conform WebMD, bolile renale acute rezulta in urma unor evenimente ce conduc la slabirea rinichilor, precum administrarea anumitor medicamente, pierderi de sange dupa interventii chirurgicale majore sau leziuni, dar si deshidratare.

Pe de alta parte, bolile renale cronice se datoreaza unor boli dezvoltate in timp, precum diabetul sau presiunea arteriala marita, acestea deteriorand gradual rinichii si care, in decursul timpului, le-ar putea afecta in mod negativ functiile.

Bolile renale prezinta mai multe semne si simptome de natura genito-urinara si gastrointestinala. Conform Life Options, persoana ar putea observa diferite anormalitati la urinare, inclusiv un aspect spumos, acidulat al urinei sau chiar prezenta sangelui.

Se observa si o frecventa in nevoia de urinare, in special pe timpul noptii, precum si o cantitate extrem de mica de urina. In unele cazuri, persoana ar putea resimti o presiune sau ar putea intalni dificultati la urinare.

Un exces in privinta volumului de fluid reprezinta o problema de sanatate ce indica insuficienta renala iar retentia de fluid va deveni in general evidenta in fata, maini, picioare, labele picioarelor sau glezne. Suferindul ar putea semnala inflamarea gleznelor, fiindu-i greu sa se incalte.

Unele persoane ar putea observa umflarea fetei, chiar daca pierd in greutate. Altii ar putea gasi activitatile fizice, precum mersul, extrem de obositoare, datorita inflamatiilor din extremitati.

Citeste continuarea articolului aici: Cum sa gestionezi bolile renale

Subiecte interesante

Aricole similare