Cum imi pot controla dependenta de alimente sarate?

Nimeni nu poate nega faptul ca alimentele sarate sunt mult mai gustoase decat cele necondimentate. Dar asigura-te ca iti mananci gustarile sarate preferate cu moderatie, pentru ca nu vrei sa consumi mai mult sodiu decat ar putea avea nevoie corpul intr-o singura zi. Altfel, ti-ai putea pune sanatatea inimii si a rinichilor in pericol.

Daca simti ca nu ai putea spune nu mancarurilor sarate, citeste in continuare. Mai jos vei putea gasi unele dintre cele mai bune ponturi pentru a-ti tine sub control acea dependenta de sare. Dupa ce ai citit articolul, imparte-l prin intermediul retelelor de socializare si ajuta-i pe cei dragi sa afle cum pot scapa de acest obicei nesanatos.

Sodiul este un electrolit, adica, organismele noastre au nevoie de el. Insa, cantitatile excesive de sodiu pot avea un impact negativ asupra sanatatii. Conform expertilor, trebuie sa ne limitam consumul zilnic de sodiu la 2,300 miligrame – cantitate echivalenta unei lingurite de sare.

Daca suferi de diabet, boli renale cronice sau tensiune arteriala marita, consumul zilnic de sodiu nu ar trebui sa depaseasca 1,500 miligrame pe zi; dar, bineinteles, cu cat reusim sa micsoram aceasta valoare, cu atat mai bine, spun doctorii.

Din pacate, sarea de masa nu este singurul condiment care va contine sodiu – poate fi intalnit in foarte multe alimente procesate sau conservate. Doar pentru ca nu iti sarezi mancarea, nu inseamna imediat ca iti respecti doza zilnic recomandata de sodiu. Foarte multe persoane depasesc aceasta limita fara sa realizeze!

Citeste continuarea articolului aici: Cum imi pot controla dependenta de alimente sarate?

Subiecte interesante

Aricole similare