Cum alegi perdelele si draperiile pentru a decora frumos incaperile

Intodeauna cand vine vorba de perdele si draperii suntem mereu in impas pentru ca nu stim niciodata cu ce sa le asortam. Ne putem ghida dupa aspectul luminii naturale, dar si dupa forma ferestrei.

Ca sa facem o comparatie cu machiajul purtat de doamne si domnisoare, ferestrele sunt ochii casei tale, deci cumi-ai farda?

Combinarea tuturor elementelor de mobilier si a accesoriilor astfel incat sa nu oboseasca ochiul din punct de vedere cromatic este destul de greu de realizat.

Daca optezi pentru culori reci (albastru, verde) sa stii ca acestea ofera si senzatia de calm. Daca iti plac culorile aprinse (rosu, galben, portocaliu) vei oferi o senzatie de caldura incaperii.

Asadar mai jos ti-am pregatit cateva explicatii in functie de efectele de luminozitate pe care ai vrea sa le obtii.

Repeta culoarea peretilor

Sa presupunem ca peretii sunt vopsiti intr-o nuanta neutra de alb sau gri. Daca preferi perdelele unicolore, vei alege unele albe sau gri, iar in cazul unora cu imprimeu, este suficient ca fundalul acestuia sa aiba nuanta peretilor.

Peretii sunt vopsiti in culori vii? Opteaza pentru perdele cu imprimeu si in felul acesta vei putea repeta culoarea peretilor fie in fundal, fie in model, ca sa nu dai un aspect prea incarcat incaperii.

Alege monocromia

Foarte usor de realizat este schema monocromatica pentru pereti si perdele. Chiar daca pare oarecum contra intuitiei, monocromia nu se realizeaza folosind exact aceleasi nuante, ci variatii ale unei singure culori.

Citeste continuarea articolului aici: Cum alegi perdelele si draperiile pentru a decora frumos incaperile

{{clean2}}

Subiecte interesante

Aricole similare