Concluzia a 2 studii distincte: prietenia este cheia pentru relatiile de succes

Samuel Taylor Coleridge a spus candva, „iubirea e precum o floare; Prietenia este precum un copac protectiv.” O buna prietenie este esentiala atunci cand vine vorba despre implicarea in relatie si satisfactia sexuala. Iubirea nu inseamna ca trebuie sa respectam cu strictete nevoile si dorintele partenerului. Iubirea nu necesita intalniri dese sau flirt.Dragostea adevarata nu se masoara dupa frecventa relatiilor sexuale cu partenerul. Baza iubirii o stabileste prietenia. Aceasta este cel mai important ingredient pentru a completa reteta iubirii.

Cercetarile efectuate in cadrul Universitatii Purdue au dedus faptul ca prietenia, nu sexul, reprezinta secretul pentru o relatie de iubire indelungata.

Cercetatorii au descoperit ca persoanele implicate intr-o relatie ce valorificau prietenia lor cu partenerul formau legaturi de iubire mult mai stranse si erau mai satisfacuti din punct de vedere sexual decat cuplurile care nu puneau accent pe prietenie in relatiile lor. Studiul a fost efectuat pentru a afla magnitudinea influentei prieteniei in relatii.

Prin urmare, echipa a impartit cercetarile intre doua tipuri diferite de cupluri.

Citeste continuarea articolului aici: Concluzia a 2 studii distincte: prietenia este cheia pentru relatiile de succes

Subiecte interesante

Aricole similare