Bumbacul organic, prietenos cu pielea noastra

Numit si aurul alb, bumbacul este considerat, de mii de ani, cea mai importanta fibra naturala. Puritatea materialului si delicatetea acestuia la contactul cu pielea fac ca bumbacul sa fie cea mai utilizata fibra naturala din lume.
Totusi, bumbacul crescut in mod conventional este una dintre cele mai daunatoare culturi. Obtinut si prelucrat fara substante toxice, bumbac organic nu contine otravuri sintetice care ar putea fi absorbite in fluxul sangvin, fiind considerat cel mai sigur si mai sanatos material care intra in contact cu pielea. De aceea, bumbacul organic este pur, natural si usor pentru pielea delicata.

Bumbacul organic este crescut folosind metode si materiale care au un impact mic asupra mediului inconjurator. Crescut fara pesticide si fara substante chimice, fermierii ecologici se bazeaza pe ingrasamintele organice si pe rotatia manuala a culturilor.

Campurile sunt fertilizate in mod natural si insectele parazite sunt folosite pentru a controla in mod natural daunele recoltei.

Citeste continuarea articolului aici: Bumbacul organic, prietenos cu pielea noastra

Subiecte interesante

Aricole similare