Beneficiile uleiului din seminte de struguri

In timpul procesului de fabricare al vinului, semintele din struguri sunt eliminate, neputand fi folosite. In loc sa fie aruncate, se extrage esenta si astfel, apare uleiul din seminte de struguri. Acesta este un produs natural pentru infrumusetare si este promovat ca o alternativa pentru uleiurile vegetale nesanatoase.Desi exista controverse in privinta sigurantei consumului respectivului ulei, acesta contine anumiti nutrienti, care va pot conferi numeroase beneficii pentru sanatate, precum:

1. Uleiul din seminte de struguri contine acizi grasi polinesaturati, inclusiv acizi grasi omega – 6. Asociatia Americana de Cardiologie declara ca acestia sunt benefici pentru inima.

2. Uleiul este bogat si in vitamina E – chiar mai mult decat uleiul de masline. Respectiva vitamina este un tip de antioxidant, care poate proteja celulele impotriva radicalilor liberi. Este cunoscuta si pentru contributia sa in lupta impotriva bolilor cronice, precum bolile cardiace sau cancer.

3. Aceeasi vitamina este utila si pentru intarirea sistemului imunitar.

4. Desi inca nu exista dovezi concludente, unii experti spun ca vitamina E ar putea ajuta la incetinirea progresului dementei.

Citeste continuarea articolului aici: Beneficiile uleiului din seminte de struguri

Subiecte interesante

Aricole similare