Beneficiile smochinelor pentru sanatate: Proprietati anticancerigene si antibacteriene

Smochinele sunt putin diferite fata de majoritatea fructelor cu care ne-am obisnuit, desi ele apartin familiei Moraceae. Aceste fructe au o textura gumoasa, care nu va fi la fel de suculenta precum v-ati astepta in momentul in care muscati dintr-un astfel de fruct.Majoritatea smochinelor sunt consumate in forma deshidratata, dar sunt bune si cand sunt proaspete. Exista relatari inca din vremuri biblice cum ca s-ar fi gasit si consumat smochine, acestea mentinandu-si si in ziua de azi reputatia si putand fi o alegere sanatoasa pentru planul alimentar.

Beneficiile smochinelor pentru sanatate:

1. Proprietati anticancerigene

Smochinele sunt cunoscute in medicina traditionala sub forma de remediu pentru multiple probleme de sanatate, inclusiv ca tratament natural impotriva cancerului. Un studiu efectuat de catre Departamentul pentru Chimia Medicala Naturala din cadrul Universitatii Farmaceutice Chineze a aratat ca, in cazul oamenilor, unele elemente gasite in smochine sunt toxice pentru diferite structuri celulare canceroase.

Desi este nevoie de mai multe cercetari, oamenii de stiinta sunt incurajati, pe baza multiplelor descoperiri promitatoare de pana acum, sa isi aprofundeze studiile in privinta modul in care compusii bioactivi din smochine pot combate maladiile.

2. Proprietati antibacteriene si antifungice

Citeste continuarea articolului aici: Beneficiile smochinelor pentru sanatate: Proprietati anticancerigene si antibacteriene

Subiecte interesante

Aricole similare