Beneficiile pentru sanatate ale pastelor cu sos pesto

Sosul pesto este una dintre noile arome pe care oamenii aleg sa le combine cu paste, pe langa traditionalele spaghetti si carbonara. In timp ce spaghetti si carbonara confera o aroma de tomate sau de smantana, pesto aduce un gust vegetal papilelor gustative. In continuare se vor prezenta beneficiile pentru sanatate ale pastelor cu sos pesto, precum si o reteta simpla.Beneficiile pentru sanatate

Energie
Unul dintre beneficiile pentru sanatate ale sosului pesto este energia pe care o asigura. Confera energie corpului prin intermediul caloriilor si grasimilor.

Caloriile reprezinta combustibilul corpului pentru a-si indeplini functiile si activitatile din viata de zi cu zi, in timp ce grasimile servesc precum o sursa secundara de energie cand depozitele de carbohidrati scad.

Conform Live Strong, o portie de 60 gr de paste contine in jur de 270 de calorii si 23 gr de grasimi, care vor sustine sanatatea cardiovasculara, avand in vedere ca sunt preponderent nesaturate. In plus, grasimile saturate din pastele cu sos pesto imbunatatesc nivelurile de colesterol sanatos. Astfel, sosul pesto poate fi o alternativa pentru sosurile cremoase, precum carbonara sau Alfredo.

Antioxidanti
Pastele cu sos pesto prezinta proprietati antioxidante. Conform Blogher, sosul pesto contine busuioc, care are fitochimicale precum orientin si vicenin, actionand sub forma de antioxidanti care vor ajuta corpul sa neutralizeze si sa reduca radicalii liberi responsabili pentru distrugerea celulelor sanatoase si dezvoltarea unor maladii precum bolile cardiovasculare sau cancer.

Prin urmare, consumul de paste cu sos pesto ajuta la curatarea corpului si a sistemelor acestuia, ameliorandu-le functionalitatea zilnica.

Proprietati antiinflamatoare

Citeste continuarea articolului aici: Beneficiile pentru sanatate ale pastelor cu sos pesto

Subiecte interesante

Aricole similare