Avocatii dezvaluie cele 7 semne evidente ale divortului

Am fost total surprins de divort. Asta se intampla cand nu ai mai fost pe acasa de 18 ani. – Lee Trevino, jucator profesionist de golf din Hall of FamePrecum demonstreaza citatul de mai sus, domnul Lee Trevino este cunoscut pentru faptul ca a dezbatut cu un amestec de compasiune si simt al umorului mai multe subiecte sensibile. Acum, la varsta de 77 de ani, Trevino se afla intr-o casnicie fericita cu cea de-a doua lui sotie, Claudia Bove, cu care este casatorit de 23 de ani.

Pentru multe persoane divortate, experientele prin care au trecut nu sunt surse de amuzament. Acelasi lucru se aplica si in cazul avocatilor specializati pe divort, care, de multe ori, trebuie sa preia greutatile ce survin in urma greselilor dintr-un cuplu. Un fost avocat de divorturi s-a exprimat astfel:

„Cand am inceput sa profesez, am realizat ceva destul de devreme – puteam lucra si fara dramele, certurile si bagajele pe care oamenii le aduceau odata cu cazurile lor. Am inceput sa imi utilizez abilitatile psihologice la fel de mult precum le foloseam pe cele juridice…nu obtineam niciun pic de satisfactie…si nu simteam ca ajut oamenii intr-un fel pozitiv.”

Pe langa ca schimba vietile oamenilor, divortul este si un proces destul de indelungat. Un avocat specializat pe divort este, probabil, singura persoana pe langa cuplul in sine care trebuie sa observe natura extrem de urata a despartirii dintre doi oameni. Insa, respectivii profesionisti poseda un bagaj destul de mare de cunostinte in legatura cu acest subiect sensibil.

Deci, de ce aproape jumatate dintre casnicii se termina in divort? Aceasta intrebare a fost pusa mai multor avocati din SUA.

Conform avocatilor, acestia sunt cei 7 factori care conduc la destramarea casniciilor:

1. Linistea (nu) este de aur
Cu riscul de a puncta un lucru evident, o buna comunicare este vitala intr-o casnicie. Cand factorul important al comunicarii se deterioreaza, este normal ca ambii parteneri sa intre intr-o faza de tacere.

Conform avocatilor de divort, tratamentul tacerii apare mult mai frecvent in cadrul casniciilor defectuoase. Evie Jeang, una dintre cele mai remarcabile avocate de divorturi din America, spune: „Mai exact, este sarutul mortii pentru cupluri, deoarece va induce resentimente. Capacitatea de a rezolva problemele este singura solutie prin care se poate pava calea catre un deznodamant.”

2. Comportamentul dominant

Citeste continuarea articolului aici: Avocatii dezvaluie cele 7 semne evidente ale divortului

Subiecte interesante

Aricole similare