Arterioscleroza vs. ateroscleroza: Aflati diferenta dintre bolile ce ataca arterele

Arterele si venele transporta sangele oxigenat (sange amestecat cu oxigen) de la inima catre diferite parti din corp. Este lesne de mentionat faptul ca o distributie corespunzatoare de sange oxigenat poate fi intrerupta daca apar probleme legate de artere.In cadrul acestui articol vom discuta despre anumite probleme ce afecteaza in mod regulat vasele de sange, acestea fiind arterioscleroza si ateroscleroza.

Sa incepem cu inceputul – arterioscleroza si ateroscleroza sunt doua tulburari complet diferite, din moment ce sunt cauzate de factori variati. Una tinde sa produca tot felul de simptome, iar cealalta este mai restrictiva.

Cu toate acestea, este important de notat faptul ca unele persoane cu arterioscleroza ar putea sau nu sa sufere si de ateroscleroza dar o persoana cu ateroscleroza intotdeauna va suferi si de arterioscleroza.

Vedeti voi, ateroscleroza este de fapt o anumita forma de arterioscleroza. Cititi in continuare pentru a afla mai multe informatii importante legate de arterioscleroza si ateroscleroza.

Arterioscleroza

Arterioscleroza este un termen medical ce denota ingrosarea sau intarirea arterelor, care de multe ori, impiedica sangele sa mai ajunga in tesuturi si organe.

Vedeti voi, arterele sanatoase sunt elastice si flexibile, fapt ce le permite sa reziste in fata presiunii sangelui ce trece prin ele.

Apropos, colagenul este substanta ce face ca arterele fie rezistente. Cu toate acestea, odata cu imbatranirea persoanei, cantitatea de colagen produsa de corp scade. Acesta este motivul pentru care imbatranirea este principala cauza de arterioscleroza.

Problema in cazul intaririi arterelor este ca se poate preveni transportul sangelui oxigenat catre tesuturile si organele care necesita oxigen. Mai mult, din moment ce peretii arterelor nu mai sunt la fel de elastici, devin rezistenti la circulatia sangelui.

Astfel poate aparea o crestere a presiunii sangelui. Odata cu progresul arteriosclerozei, presiunea din sange continua sa creasca.

Citeste continuarea articolului aici: Arterioscleroza vs. ateroscleroza: Aflati diferenta dintre bolile ce ataca arterele

Subiecte interesante

Aricole similare