Amenajarea unui bar in locuinta noastra

Un bar in casa ta inseamna sa ai un spatiu pentru relaxare, bautura si sa te poti distra, alaturi de familie sau prieteni.

Cu propriul tau bar nu vei regreta ca nu doresti sa pleci de acasa intr-o noapte de weekend. Fie ca il vei folosi pentru a-ti expune colectia de vinuri, fie ca vrei sa delimitezi bucataria de living, te vei putea bucura de savurarea bauturii tale preferate intr-un cadru intim, fara agitatia unui bar din oras.

In functie de spatiu disponibil, de designul ales si desigur de elementele pe care le includem, putem determina cum ne dorim amenajarea lui pentru ca sa se integreze in decorul locuintei noastre. De exemplu, daca doresti o tema sportiva, un bar din lemn cu steaguri si trofee va fi ideal.

Poti alege, de asemenea, pentru un stil mai muzical sau retro, punand postere de filme sau muzicieni, sifoane retro si poze cu trupele sau muzicienii tai preferati. Daca ai o colectie de halbe, pahare, sticle sau orice altceva, le poti include ca parte a decorului.

Posibilitatile sunt multe, de aceea, noi de putem ajuta cu cateva sfaturi pentru a obtine o amenajare a barului plina de personalitate chiar la tine acasa:

Gaseste locul potrivit pentru amplasarea barului

Daca ai o camera de zi open space cel mai simplu ar fi sa amenajezi barul ca despartitor intre bucatarie, zona de relaxare si loc de servit masa. In cazul in care nu te bucuri de o locuinta prea generoasa, aceasta varianta va fi extrem de potrivita pentru a crea impresia de spatiu marit.

In situatia in care nu ai un living deschis si nici nu te incanta ideea de a sparge peretele, foloseste-te de unul dintre colturile sufrageriei pentru a realiza barul. Este important ca zona aleasa sa nu fie intens circulata pentru ca te va incomoda atat pe tine cat si pe ceilalti locatari.

Tine cont de dimensiuni si design

Dimensiunea barului depinde foarte mult de spatiul de care dispui, insa incearca sa nu aglomerezi foarte mult livingul cu aceasta zona. Designul trebuie ales in functie de celelalte elemente de decor existente in sufragerie pentru a obtine o amenajare unitara.

Citeste continuarea aici: Amenajarea unui bar in locuinta noastra

{{clean2}}

Subiecte interesante

Aricole similare