Amenajarea dormitorului in stil shabby chic

Stilul shabby chic reuneste tot ce este mai bun din farmecul de la tara si magia vintage. Mobilierul vechi este refolosit si i se ofera o viata mai buna si mai lunga.

Desi s-ar putea crede ca este un stil decorativ de moda veche, nimic nu ar putea fi mai departe de adevar.

De fapt, nu a disparut niciodata complet si a fost intotdeauna stilul decorativ ales de multi oameni.

Stilul se bazeaza pe un amestec de accente antice si moderne si este caracterizat de tonuri pastelate si deschise, ceea ce il face sa fie considerat stilul romantic si elegant prin excelenta.

In continuare iti vom da cateva idei despre cum poti incorpora un stil shabby chic in dormitor, astfel incat, de fiecare data cand intri in el, sa te simti ca intr-un loc minunat pe care nu vrei sa-l parasesti.

Alege corect culoarea peretilor

Stilul shabby chic inseamna culoare, asa ca nu trebuie sa te temi de folosirea lor, ci sa le impletesti alaturi de elementele decorative, pentru un efect perfect.

Nuantele de bleu, verde sau mov vor contrasta cu restul elementelor de decor, insa ai grija sa alegi acele culori pe care le-ai integrat deja in amenajarea dormitorului tau.

Stilul shabby chic este un stil elegant si fabulos, insa nu este sub nicio forma un stil amestecat, aglomerat sau neglijent.

Culorile se imbina si se combina, iar alegerea lor are in vedere potrivirea si asortarea perfecta, astfel incat efectul sa fie cu adevarat special.

Alege textile cat mai colorate

Nuantele de roz, bej, galben pal sau vernil sunt preferate pentru amenajarea dormitoarelor in stil shabby chic, asa ca textilele pe care le alegi pentru dormitorul tau ar trebui sa respecte aceasta cromatica.

Poti introduce in amenajarea dormitorului perdele in aceste culori, iar draperiile le poti alege in nuante usor contrastante.

De asemenea, cuvertura trebuie aleasa in aceleasi nuante si poti folosi chiar si imprimeuri sau elemente decorative de tipul acoperirilor din macrame sau accesorii cu franjuri sau dantela (ca in cazul pernelor).

Nu uita de o canapea

Citeste continuarea aici: Amenajarea dormitorului in stil shabby chic

{{clean2}}
{{clean3}}

Subiecte interesante

Aricole similare