Foarte multe produse anti-imbatranire de pe piata actuala contin colagen, dar majoritatea au preturi pe masura. Asa ca ce face o femeie constienta de bugetul propriu pentru a arata mai tanara, dar fara a-si dea gaura in buget? Isi include in dieta alimente bogate in colagen!Inainte de a expune aceste alimente, haideti sa acordam putina atentie colagenului.
Colagenul este un tip de proteina intalnita in piele. Este un element ce ajuta la prevenirea ridurilor, deoarece face pielea mai supla. Cu toate acestea, productia corpului de colagen se diminueaza cu timpul, lasand pilea la voia incretirii.
De fapt, colagenul nu este important doar pentru mentinerea tineretii pielii, ci si pentru sustinerea sanatatii oaselor, articulatiilor si a vaselor de sange.
Din fericire, nu trebuie sa va cheltuiti toate economiile pentru produse cu colagen doar pentru a sterge cativa ani de pe piele. Asta pentru ca exista numeroase alimente pe care le puteti consuma regulat ce va pot ajuta la sinteza unei cantitati mai mari de colagen. Iata-le pe cele mai bune:
Peste
Aproape orice aliment care contine proteine ajuta la iutirea productiei de colagen, din moment ce colagenul este un tip de proteina. Pestele este o sursa minunata de proteine, fiind slab din punct de vedere al continutului de grasimi saturate si puternic din cel al continutului de acizi grasi-omega 3, grasimi sanatoase ce sunt benefice pentru articulatii, inima, creier si piele.
Curcan
…
Citeste continuarea articolului aici: Alimentele care promoveaza sinteza colagenului