Alegerea somierei potrivite pentru patul tau

Poate parea evident, dar odihna este esentiala pentru dezvoltarea si buna functionare a creierului nostru.

Faptul ca nu dormim bine noaptea poate avea consecinte grave asupra sanatatii noastre, nu doar fizice, ci si psihice, motiv pentru care majoritatea studiilor concluzioneaza ca idealul este sa ne odihnim sapte sau opt ore pe zi.

Dar adevarata odihna nu depinde atat de cate ore dormim, ci de modul in care dormim aceste ore sau, cu alte cuvinte, de locul in care le dormim.

Alegerea unei saltele bune si a unei somiere bune ne poate imbunatati considerabil calitatea vietii si este din ce in ce mai usor sa ne procuram un pat bun datorita ofertelor pe care le putem gasi pe internet.

Fara o somiera buna, patul nu este complet, asa ca astazi iti vom da cateva sfaturi de care sa tii cont atunci cand faci alegerea somierei potrivite pentru patul tau.

Tipuri de somiere

Fie ca suntem interesati de un pat matrimonial sau de un pat simplu, primul lucru de care trebuie sa tinem cont sunt nevoile si caracteristicile noastre.

De exemplu, daca suntem subponderali, ne vom simti mai confortabil pe o saltea tare, in timp ce daca suntem usor supraponderali, ar trebui sa optam pentru una mai moale.

Pentru a sustine aceasta saltea trebuie sa avem o baza buna, care sa fie ferma si uniforma pentru a rezista greutatii noastre si sa nu cedeze.

In plus, aceste baze trebuie sa aiba o buna ventilatie, lucru care ne va imbunatati odihna si va prelungi durata de viata a saltelei.

In zilele noastre, somierele cu lamele sunt deosebit de populare. Lamelele pot avea sau nu suspensie si regulatoare de fermitate pentru a-ti permite sa alegi tipul de confort pe care il doresti.

Alegerea somierei depinde, in mare masura, de tipul de suport pe care il doresti, mai exact daca preferi unul cu grad mare de elasticitate, de tipul lamelelor de lemn sau daca preferi un cadru fix, din pal sau material textil, care asigura o stabilitate mai mare.

Bazele cu arcuri ofera un suport mai moale, iar modelele cu placi (clapete din cauciuc sintetic) garanteaza un nivel optim de confort, ideal pentru persoanele cu probleme de spate.

Gradul de elasticitate

Citeste continuarea aici: Alegerea somierei potrivite pentru patul tau

{{clean2}}
{{clean3}}

Subiecte interesante

Aricole similare