7 condimente si ierburi ce se pot folosi in dieta unei persoane diabetice

Rezervele de condimente s-ar putea dovedi benefice pentru pacientii suferinzi de diabet. Conform studiilor efectuate de cercetatorii de la Universitatea din Georgia, unele dintre cele mai comune condimente uscate si ierburi pot ajuta la blocarea inflamatiilor ce se declanseaza in cazul diabetului sau a altor boli cronice.Cercetatorii care au testat extractele a 24 de condimente si ierburi uzuale au descoperit ca multe contin un nivel ridicat de compusi antioxidanti ce inhiba inflamatiile, acestia fiind cunoscuti si ca polifenoli.

Combateti diabetul folosind urmatoarele 7 ierburi si condimente:

1. Busuioc
Busuiocul contine multe flavonoide si merge foarte bine in combinatie cu uleiul de masline, rosiile, mozzarella si otetul balsamic. Conform cercetarilor publicate in Jurnalul de Cercetare in Stiinte Medicale, Aprilie 2014, consumul adecvat de busuioc va va ajuta sa va imbunatatiti si sa tineti sub control tensiunea arteriala.

O tensiune arteriala marita poate deveni o mare problema in cazul persoanelor suferinde de diabet tip 2. Conform Asociatiei Americane a Diabeticilor, doi din 3 indivizi cu diabet au presiune in sange marita. Prin urmare, cultivarea unei mici plante de busuioc v-ar putea ajuta sa va insanatositi si sa conferiti mancarii o aroma mai speciala.

2. Scortisoara
Scortisoara contine compusi bioactivi care ajuta la scaderea nivelului de zahar din sange. Un studiu din 2013, publicat in Analele Medicinei de Familie si ale Tratamentelor pentru Diabet, a aratat ca scortisoara este benefica pentru pacientii suferinzi de diabet tip 2.

In cazul acestora, ar putea avea un efect pozitiv si asupra nivelului de colesterol LDL, infometarii glucozei serice, nivelului de trigliceride si a colesterolului HDL.

Puteti adauga zilnic in ceai una sau doua lingurite de scortisoara. O puteti presara in sucuri, ovaz sau o puteti folosi cand coaceti sau gatiti. Intotdeauna trebuie sa consultati un medic pentru a va atribui o doza recomandata starii si conditiei voastre.

Nota: Daca administrati medicamente pentru anticoagularea sangelui, evitati sa consumati scortisoara.

3. Schinduf

Citeste continuarea articolului aici: 7 condimente si ierburi ce se pot folosi in dieta unei persoane diabetice

Subiecte interesante

Aricole similare